Grúz bank jön Magyarországra

2012.09.19. 11:13

Szeptember 19-én megnyitja első magyarországi képviseletét a Bank of Georgia. A 2012. június 30-i adatokat tükröző összes eszköz (35,7 százalékos piaci részesedés), összes hitelállomány (35,9 százalék) és az ügyfelek betétei (36 százalék) alapján Grúzia piacvezető bankja kezdi meg működését első budapesti irodájában.

A bank vállalati, lakossági, vagyonkezelési, bróker és biztosítási szolgáltatásokkal tervez foglalkozni. A Bank of Georgia tulajdonosát, a Bank of Georgia Holdings Plc-t a Londoni Értéktőzsde prémium szegmensében jegyzik.

2012-ben a Bank of Georgia  a cég elmondása szerint kiemelkedő féléves nyereséget realizált. A teljesítmény fő motorja az erőteljes üzletági növekedés, a betéti költségek csökkenése, a javuló hatékonyság és a hitelezés folyamatos növekedése volt, közölte Irakli Rekhviashvili a bankKözép-Európáért felelős területi képviselője.

Hozzátette, hogy az ügyfélforgalom tovább emelkedett a vagyonkezelési szegmensben, ahol az utóbbi 12 hónap során a betétek mértéke 72,8 százalékkal, 528,9 millió grúz larira növekedett. A növekedés meghatározó része a Bank of Georgia Magyarországon és a szomszédos országokban lévő ügyfeleinek köszönhető.

A növekvő ügyfélkör miatt döntött úgy a Bank of Georgia, hogy irodát nyit Budapesten. A budapesti iroda a Bank of Georgia harmadik képviseleti irodája a tel-aviv-i és londoni irodák után. Az új iroda fő célja a bank termékeinek a bemutatása a magyarországi és más európai potenciális ügyfelek részére . A Bank of Georgia Magyarországi Képviseleti Irodája 2012. szeptember 19-én kezdi meg működését.

A Bank of Georgia a Stay in Hungary Kft. irodatervezési és projektmenedzsment szolgáltatásait választotta új képviseleti irodájának kialakítására és beindítására. A Faludi Wolf Theiss Ügyvédi Iroda végezte a bankképviselet működésének sikeres beindításához szükséges jogi feladatokat.