Erzsébet
1 °C
4 °C

Grúz bank jön Magyarországra

2012.09.19. 11:13

Szeptember 19-én megnyitja első magyarországi képviseletét a Bank of Georgia. A 2012. június 30-i adatokat tükröző összes eszköz (35,7 százalékos piaci részesedés), összes hitelállomány (35,9 százalék) és az ügyfelek betétei (36 százalék) alapján Grúzia piacvezető bankja kezdi meg működését első budapesti irodájában.

A bank vállalati, lakossági, vagyonkezelési, bróker és biztosítási szolgáltatásokkal tervez foglalkozni. A Bank of Georgia tulajdonosát, a Bank of Georgia Holdings Plc-t a Londoni Értéktőzsde prémium szegmensében jegyzik.

2012-ben a Bank of Georgia  a cég elmondása szerint kiemelkedő féléves nyereséget realizált. A teljesítmény fő motorja az erőteljes üzletági növekedés, a betéti költségek csökkenése, a javuló hatékonyság és a hitelezés folyamatos növekedése volt, közölte Irakli Rekhviashvili a bankKözép-Európáért felelős területi képviselője.

Hozzátette, hogy az ügyfélforgalom tovább emelkedett a vagyonkezelési szegmensben, ahol az utóbbi 12 hónap során a betétek mértéke 72,8 százalékkal, 528,9 millió grúz larira növekedett. A növekedés meghatározó része a Bank of Georgia Magyarországon és a szomszédos országokban lévő ügyfeleinek köszönhető.

A növekvő ügyfélkör miatt döntött úgy a Bank of Georgia, hogy irodát nyit Budapesten. A budapesti iroda a Bank of Georgia harmadik képviseleti irodája a tel-aviv-i és londoni irodák után. Az új iroda fő célja a bank termékeinek a bemutatása a magyarországi és más európai potenciális ügyfelek részére . A Bank of Georgia Magyarországi Képviseleti Irodája 2012. szeptember 19-én kezdi meg működését.

A Bank of Georgia a Stay in Hungary Kft. irodatervezési és projektmenedzsment szolgáltatásait választotta új képviseleti irodájának kialakítására és beindítására. A Faludi Wolf Theiss Ügyvédi Iroda végezte a bankképviselet működésének sikeres beindításához szükséges jogi feladatokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?