Újabb autóipari beruházás Magyarországon

2012.10.02. 13:25

Mezőlakon bővít az autóipari beszállító Johnson Controls, a fejlesztésnek köszönhetően 50 további munkahely jön létre a térségbe, írja a Napi Gazdaság.

A mezőlaki gyár jelenleg olyan fémalkatrészeket és ülésállító berendezéseket gyárt az autóipar legnagyobb globális szereplői számára, mint például ülésmagasság-állítók, ülés- és háttámla-rögzítők. Az új gyáregységben 1500 négyzetméteren készülnek majd az ülés- és háttámla-rögzítők, ülésmagasság-állítók, valamint további 1500 négyzetméteren raktárak, míg 400 négyzetméteren irodák és szociális helyiségek valósultak meg.

Az autóipari ülések, tetőrendszerek, ajtópanelek és műszerfalak, valamint az utastér-elektronika gyártása terén globális piacvezető egyesült államokbeli Johnson Controls beruházását a magyar kormány és az Európai Unió valamivel több mint 378 millió forinttal támogatta. A Johnson Controls ezen kívül vállalta, hogy az elkövetkező hat hónapban további 50 munkahelyet teremt.

A Johnson Controls pápai gyárában, ahol prémium minőségű bőrborítású belső autóalkatrészeket állítanak elő, 950-en dolgoznak. A cég móri üzemében személygépkocsik üléskeretei, ülésállító berendezései készülnek, idén tavasszal pedig Kecskeméten nyitott gyáregységet, amely autóülések végső összeszerelését végzi az új Mercedes B-osztály számára. A Johnson Controls a négy magyarországi gyárában összesen 2500 embert foglalkoztat.