Tatabánya guminagyhatalom lesz

2012.10.24. 11:28

A japán gumiabroncsgyártó Bridgestone 267 millió eurós beruházással a mostani háromszorosára, napi 18 000 abroncsra emeli tatabányai gyárának személygépjármű-abroncs kapacitását – közölte a vállalat szerdán. A fejlesztés 2017 első felében zárul le.

A Bridgestone tatabányai üzemét 2008-ban adták át. Idén júniusban mintegy 350 embert foglalkoztatott a napi 6 ezer személygépjármű-abroncsot gyártó telep.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán kiadott közleményében jelentette be, hogy a kormány üdvözli a projekt megvalósítását, mivel magas technológiai szintet képviselő, környezetbarát termelést valósít meg több mint 500 közvetlen munkahely létrehozásával, nem számítva a beszállítóknál létrejövő közvetett foglalkoztatási hatást.

Az NGM közleménye szerint Magyarország a Közép-Kelet-Európa autóipari központjává vált, ezt erősíti az újonnan bejelentett beruházás is, amely hozzájárul az ország exportjának bővüléséhez. A külföldi befektetők érdeklődése Magyarország iránt folyamatosan nő, amit egyrészt a folyamatban lévő projektek növekvő száma mutat, másrészt a már bejelentett fejlesztések, átadott beruházások. A közelmúltban megkezdett autóipari beruházások teljes termelése nagyságrendileg 2 százalékban járul majd hozzá a magyarországi GDP-hez - tájékoztatott az NGM.