Olivér
4 °C
8 °C

Biztosítás munkanélküliség ellen

2008.05.07. 14:48
Egy, a hazai piacon jelenleg egyedülálló terméket kínál az interneten, a Biztosítás.hu. Az ACE Biztosító társasággal közösen fejlesztett termék a munkanélküliség és az átmeneti keresőképtelenség esetére nyújt fedezetet a leendő ügyfeleknek, átlagosan havi 2-3 ezer forintért.

Rácz István, a Biztosítás.hu online alkusz ügyvezetője mai sajtótájékoztatóján jelentette be a termék bevezetését, amelyből reményeik szerint 10 ezer darabot szeretnének értékesíteni az elkövetkezendő egy évben – írja a Pénzcentrum.

A munkanélküliségre és az átmeneti keresőképtelenségre fedezetet nyújtó termék 9-12 hónapig nyújt szolgáltatást az ügyfeleknek (a szolgáltatási idő leteltével a szerződés megszűnik). Két, illetve egy hónapos önrész vállalása kötelező a termékek esetében. A havi maximális juttatási összeg munkanélküliség esetén 120 ezer forint, betegség esetén pedig 60 ezer forint. A szerződéses összegtől függően a konstrukcióhoz kiegészítő biztosításként kapcsolódik egy 1-5 millió forint fedezetű balesetbiztosítás is.

A szerződés életbelépésének és megkötésének alapvető feltétele, hogy a biztosítás megvásárlása előtt legalább 12 hónapos folyamatos munkaviszonnyal rendelkezzen a leendő ügyfél egy munkáltatónál, ne álljon felmondás alatt és ne legyen nyugdíjas, valamint életkora 22 és 55 év közzé essen. A biztosító alapvetően csak abban az esetben szolgáltat, ha a munkáltató kezdeményezi a felmondást.

A kifizetések adó és járulékmentesek, szabadon felhasználhatóak és a központi juttatásokon felül (munkanélküli segély, táppénz) értendőek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?