2024. június 17. 15:00
Románia
Ukrajna
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Biztosítás munkanélküliség ellen

2008.05.07. 14:48
Egy, a hazai piacon jelenleg egyedülálló terméket kínál az interneten, a Biztosítás.hu. Az ACE Biztosító társasággal közösen fejlesztett termék a munkanélküliség és az átmeneti keresőképtelenség esetére nyújt fedezetet a leendő ügyfeleknek, átlagosan havi 2-3 ezer forintért.

Rácz István, a Biztosítás.hu online alkusz ügyvezetője mai sajtótájékoztatóján jelentette be a termék bevezetését, amelyből reményeik szerint 10 ezer darabot szeretnének értékesíteni az elkövetkezendő egy évben – írja a Pénzcentrum.

A munkanélküliségre és az átmeneti keresőképtelenségre fedezetet nyújtó termék 9-12 hónapig nyújt szolgáltatást az ügyfeleknek (a szolgáltatási idő leteltével a szerződés megszűnik). Két, illetve egy hónapos önrész vállalása kötelező a termékek esetében. A havi maximális juttatási összeg munkanélküliség esetén 120 ezer forint, betegség esetén pedig 60 ezer forint. A szerződéses összegtől függően a konstrukcióhoz kiegészítő biztosításként kapcsolódik egy 1-5 millió forint fedezetű balesetbiztosítás is.

A szerződés életbelépésének és megkötésének alapvető feltétele, hogy a biztosítás megvásárlása előtt legalább 12 hónapos folyamatos munkaviszonnyal rendelkezzen a leendő ügyfél egy munkáltatónál, ne álljon felmondás alatt és ne legyen nyugdíjas, valamint életkora 22 és 55 év közzé essen. A biztosító alapvetően csak abban az esetben szolgáltat, ha a munkáltató kezdeményezi a felmondást.

A kifizetések adó és járulékmentesek, szabadon felhasználhatóak és a központi juttatásokon felül (munkanélküli segély, táppénz) értendőek.