Auguszta
-3 °C
2 °C

Ingyen inni pünkösdkor

2006.05.24. 15:54
Nyitott pincék napja néven - a Nagy Ízutazás keretében - a harmadik "torkos" programját hirdette meg a Magyar Turizmus Zrt.. Pünkösdvasárnap közel 200 pincészetben várják ingyen borkostólóra a vendégeket.

A 2001-ben alakult, közel száz borászatot tömörítő Nyitott Pincék Szövetsége a Magyar Turizmus Zrt.-vel együttműködve, hagyományteremtő szándékkal hirdeti meg a Nyitott Pincék Napját, amelyre első alkalommal 2006. június 4-én, pünkösdvasárnap kerül sor Magyarország 21 borvidékén. Ezen a napon valamennyi - a programban részt vevő - pince vállalja, hogy 9 és 19 óra között nyitva tart, a gazda vagy borhoz értő személyzet fogadja a vendégeket, akik 3 pohár bort ingyen kóstolhatnak meg. A Nyitott Pincék Napján országszerte csaknem 200 borászatban várják a vendégeket - derül ki az MT Zrt. közleményéből. A szervezők arra készülnek, hogy ezentúl pünkösdvasárnap minden évben borünnep, azaz ingyenes borkóstoló lesz Magyarországon.

A szervezők a helyi rendezvényeket kiadványokkal, térképekkel mutatják be, plakátokat, szórólapokat készítenek, újságcikkekkel, riportokkal, hirdetésekkel segíti a szolgáltatók és a közönség egymásra találását. Utóbbiak közül saját kiadvány az 50 ezer példányban megjelentetett "Nyitott Pincék Napja" füzet, amely tartalmazza a rendezvény leírását, valamint borvidékenkénti bontásban az akcióban részt vevő pincészeteket. A füzet a Tourinform-irodákban, az Esso töltőállomásokon, borgasztronómiai rendezvényeken, az ország összes egyetemén és főiskoláján, valamint a pincészetekben is elérhető. A pincék listáját itt is megtekintheti.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft