Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Most csökkent a benzin ára

2005.04.18. 12:53
Szerdától két forinttal csökkenti a benzin és három forinttal a gázolaj árát a Mol annak ellenére, hogy legutóbb húsz forintos emelést prognosztizált. Szerdától 256,5 forintba kerül a 95-ös literje.
A Mol a motorbenzin literenkénti árát két, a gázolaj árát pedig három forinttal csökkenti. Ezzel a 95-ös benzin 256,5 forintba, a 98-as 265,5 forintba kerül, a gázolajért pedig 249 forintot kérnek.

Nemzetközi trend

Az olajtársaság indoklása az árcsökkenésre, hogy a nemzetközi piacokon mind a kőolaj, mind az olajtermékek jegyzésára csökkent. Ennek fő oka a Mol szerint, hogy a nagy felhasználó térségekben nőttek a készletek.

A Mol két hete emelte utoljára az üzemanyag árakat, akkor hét forinttal drágult mind a benzin, mind a gázolaj ára. Akkor azzal indokolták az emelést, hogy a világon egyre inkább nő a felhasználás, a kőolajtermelő országok pedig kitermelő-kapacitásaik végére érnek.

Az olajtársaság szerint két héttel ezelőtt húsz forintos áremelés lett volna indokolt, de ez kedvezőtlenül befolyásolta volna a fogyasztást. Éppen ezért fokozatosan akarták bevezetni a piacra a magasabb árat. Most azonban megfordultak a trendek, így lehetőség nyílt az árcsökkentésre - tájékoztatta a Mol az Indexet.