Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Kétszer kaptak fizetést, de nem sietnek visszaadni

2007.02.06. 14:54
Február 1-jén a Volksbank átvette az ÁÉB négy fiókját. A váltás nem volt problémamentes: egy cég alkalmazottai előbb az ÁÉB-től, majd a Volksbanktól is megkapták februári fizetésüket.

Kétszer kaptak fizetést egy cég alkalmazottai február elején, a kifizető cégtől azonban csak egyszer vonta le a bank az összeget. A Volksbank február elején átvette az Általános Értékforgalmi Bank négy fiókját és az ottani ügyfeleket, ebből adódott a zavar.

"A cégem vállalkozási számlája az ÁÉB-nál volt, amely február 1-jétől már Volksbank. A februári fizetésünk 2007. február 5-én megérkezett a számlámra az ÁÉB-től, majd ugyanaz az összeg másnap bejött a Volksbanktól is. Duplán kaptunk fizut, viszont az ügyvezető nem találta nyomát, hogy kétszer terhelték volna meg a céges számlát" - leplezte le szerencséjét olvasónk.

Előfordulhatnak problémák, hiszen tízezer ügyfelet vett át a bank az ÁÉB-tól - regált az esetre az Indexnek a Volksbank sajtóosztálya. Ha az ügyfelek bármilyen gondot észlelnek az átállással kapcoslatban, azt jelezni kell a számlavezető fióknál, és a problémát egy napon belül megoldják - ígérik a pénzintézetnél. Volt már egy-két jelzés az átállással kapcsolatban, de a tízezres számhoz képest ez elenyésző.

Olvasónk jelezte, hogy nem siet azonnal a bankba, hogy viszafizesse a tévesen kiutalt összeget. A sajtóosztálytól megtudtuk, az átállás után a tranzakciókat folyamatosan ellenőrzik, és ha hasonló hibát találnak, felveszik az ügyféllel a kapcsolatot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!