Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kétszer kaptak fizetést, de nem sietnek visszaadni

2007.02.06. 14:54
Február 1-jén a Volksbank átvette az ÁÉB négy fiókját. A váltás nem volt problémamentes: egy cég alkalmazottai előbb az ÁÉB-től, majd a Volksbanktól is megkapták februári fizetésüket.

Kétszer kaptak fizetést egy cég alkalmazottai február elején, a kifizető cégtől azonban csak egyszer vonta le a bank az összeget. A Volksbank február elején átvette az Általános Értékforgalmi Bank négy fiókját és az ottani ügyfeleket, ebből adódott a zavar.

"A cégem vállalkozási számlája az ÁÉB-nál volt, amely február 1-jétől már Volksbank. A februári fizetésünk 2007. február 5-én megérkezett a számlámra az ÁÉB-től, majd ugyanaz az összeg másnap bejött a Volksbanktól is. Duplán kaptunk fizut, viszont az ügyvezető nem találta nyomát, hogy kétszer terhelték volna meg a céges számlát" - leplezte le szerencséjét olvasónk.

Előfordulhatnak problémák, hiszen tízezer ügyfelet vett át a bank az ÁÉB-tól - regált az esetre az Indexnek a Volksbank sajtóosztálya. Ha az ügyfelek bármilyen gondot észlelnek az átállással kapcoslatban, azt jelezni kell a számlavezető fióknál, és a problémát egy napon belül megoldják - ígérik a pénzintézetnél. Volt már egy-két jelzés az átállással kapcsolatban, de a tízezres számhoz képest ez elenyésző.

Olvasónk jelezte, hogy nem siet azonnal a bankba, hogy viszafizesse a tévesen kiutalt összeget. A sajtóosztálytól megtudtuk, az átállás után a tranzakciókat folyamatosan ellenőrzik, és ha hasonló hibát találnak, felveszik az ügyféllel a kapcsolatot.