Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Lapot indítanak a fogyasztóvédők

2004.11.08. 12:55
Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) gondozásában jelenik meg a standokon november 11-én a Kosár című lap. A függetlenség érdekében hirdetéseket nem tartalmaz majd a magazin.
Az új, fogyasztóknak szóló lapot lényegében a korábbi Teszt magazinhoz hasonló koncepcióval hívták életre, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy teljes mértékben független kíván maradni, ezért hirdetéseket sem tartalmaz majd az újság.

Nagy Ida főszerkesztő a Napi Online kérdésére elmondta, hogy vizsgálódásaik során a termékek, így például háztartási eszközök, élelmiszerek mellett szolgáltatásokat is górcső alá vesznek majd, azaz többek közt tesztelik a közüzemi szolgáltatókat és a bankokat is. A tervek szerint az első példány csütörtökön 36 oldalon jelenik meg 13 ezer példányban. A teszteket szakújságírók végzik majd, kvázi külsős szerzőként, ugyanis a megpróbálják majd mindig a legjobb szakembert megkeresni a piacon egy-egy írás elkészítéshez.

A Teszt magazinhoz képest további újdonság lesz, hogy a lapot kiadó OFE már belépett a Fogyasztóvédő Szervezetek Tesztelő Szervezetébe, így olyan nagy európai tesztekhez is hozzájutnak, amelyek Európa jelentős fogyasztóvédelmi magazinjaiban is megjelennek. A főszerkesztő szerint a legnagyobb gondot a lap működéséhez szükséges források előteremtése jelenti, hiszen ezt a keretet lényegében reklámok nélkül kell összehozni. Ennek érdekében természetesen az olvasókra, s a későbbi előfizetőkre számítanak, de pályázati pénzekre is alapoznak. A lap 289 forintért kerül majd a standokra.