Ágnes
-1 °C
2 °C

Magyar középvállalatokra hajt a belga Fortis Bank

2005.11.15. 10:40
A belga Fortis két hónappal ezelőtti magyarországi megjelenése óta több mint egy tucat ügyfelet gyűjtött, s jövőre további 50-100 vállalkozást csábítanának magukhoz, írta a Napi Gazdaság.
Két év alatt számít magyarországi fióktelepe kétmillió eurós költségének megtérülésére a Fortis Bank, mondta a Napi Gazdaságnak Sziráki Edit, a fiók ügyvezető igazgatója. Újabb fiók nyitása 2007-ben várható egy régiós ipari központ közelében.

A belga Fortis két hónappal ezelőtti magyarországi megjelenése óta több mint egy tucat ügyfelet gyűjtött, s jövőre további 50-100 vállalkozást csábítanának magukhoz, később ezt az ütemet növelnék. Sziráki szerint ezen cégek között már olyan is lesz, amely fő bankjának választja majd a Fortist.

Ügyfélkörük részben a Fortis már meglévő nemzetközi kapcsolatai közül kerül ki, ám célpiacának elsősorban az olyan feltörekvő, nemzetközi jelenléttel is bíró középvállalatokat tekinti, amelyek 2,5-250 millió euró közötti árbevételt produkálnak, mondta Sziráki Edit. A vállalatokat világszerte azonos integrált rendszerrel szolgálják ki, így a cégeknek egyszerűbb a bankolás, például a hitelfelvétel is.

Mivel a Fortis készpénzzel nem foglalkozik, ezért megállapodást köt ügyfelei készpénzkiszolgálására más bankokkal. A teljes körű banki jogosítvánnyal bíró Fortis-fióktelep kereskedelmi banki termékek (például hitelezés, kockázatkezelés, lízing, faktoring) mellett privátbanki szolgáltatásokat is kínál.

Hagyományos piacainkról kilépve azért választottuk a kelet-közép-európai régiót, mert itt látunk növekedési lehetőséget, mondta a gazdasági lapnak Bernard Levie, a bank kereskedelmi és privátbanki üzletágának közép-európai igazgatója. A jelenlegi 111 mellé a következő öt évben évente 3 országban nyit fiókot a Fortis, míg a meglévő területeiken évente további 4 fiókot alapítanak.