Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Melyik forint a legszebb?

2007.06.22. 10:07
Internetes szavazáson próbálja megtalálni a legszebb magyar bankjegyet az MNB. A forgalomban lévő forintsorozat valamennyi elemére lehet szavazni vasárnap délig.

Meghirdette a magyar bankjegyek szépségversenyét a nemzeti bank. Az MNB honlapján a forgalomban lévő sorozat hét bankjegyéből lehet kiválasztani a nekünk leginkább tetszőt. A szavazás péntek reggel nyolckor kezdődött, és vasárnap délben ér véget.

A jegybank azért hirdette meg a pénzszépségversenyt, mert érdekli, hogy a pénzt a mindennapokban használó emberek mit gondolnak a bankjegyekről, a forintsorozat melyik címlete tetszik a legjobban, mondta kérdésünkre Listár Dániel. A szavazás első két órájában nagyjából kétszázan kattintottak, és eddig az államalapítós tízezres vezet az ötven forintoson még barna színben már bizonyított rákóczis ötszázas, és az értéket értékelők kedvence, a deákos húszezres előtt.

A szavazást azért mostanra időzítették, mert a múzeumok éjszakáján idén először az MNB is megnyitja a kapuit. A bank és annak látogatóközpontja szombat este hattól vasárnap hajnal kettőig lesz nyitva. A látogatók részt vehetnek egy kincsvadászaton, bejárhatják a bankot – még az elnök szobáját is megnyitják –, valamint egy interaktív szerepjáték keretében megtervezhetik családi kasszájukat, továbbá kipróbálhatják magukat az alapkamatról döntő testület tagjaként, és óránként elnyerhetik a megtisztelő Kamatkirály címet, feltéve, ha jól irányítják a virtuális Monetáris Tanácsot.