Szilárda
0 °C
6 °C

Nyolcezer embert rúgnak ki az agrártárcától

2006.10.17. 11:47
Az agrártárcánál dolgozók felét bocsátják el két-három év alatt. De a dolgozók mégsem veszítik el munkájukat, átcsoportosításokkal más minisztériumoknál dolgoznak majd.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium dolgozóinak felét, mintegy nyolcezer embert bocsátanak el az intézményracionalizálás részeként - közölte az tárca vezetője az Info rádió Aréna című műsorában. Az Indexnek a tárcánál elmondták, hogy ezt két-három év alatt tervezik megtenni.

Gráf József az Info rádiónak elmondta, az Európai Unió szűk mozgásteret hagy a minisztériumnak, amelynek követnie kell az uniós szabályozást, így a feleslegesnek ítélt intézeteket megszünteti. Mint az Index megtudta, a miniszter által közölt szám körülbelüli adat, a racionalizálési folyamat közben derül ki, mennyi embert érint az elbocsátás a háttérintézményekben dolgozó 17 ezerből.

A dolgozók egyébként nem veszítik el munkájukat. Különböző átcsoportosítások eredményeként más tárcáknál, tárcaközi intézményeknél kaphatnak állást.

Gráf József a rádióban elmondta, várhatóan az agrártárca kutatóintézeteinek egy részét is privatizálják. Példaként a szőlészeti-borászati kutatóintézeteket említette.