Dömötör
-1 °C
14 °C

A Hustler kiadója rádiót indítana Magyarországon

2001.11.20. 09:33
Constantine Gerou licenctulajdonos jövőre Lengyelországban, Bulgáriában, Jugoszláviában és Oroszországban, valamint néhány balti országban is elindítaná az idén október elejétől Magyarországon is megjelenő, "szex, politika, tiltakozás" alcímet viselő Hustlert.
A reményteljes orosz piac

A legnagyobb reményt az oroszországi piachoz fűzi Gerou, ahol kezdetben legalább 200 ezer példányban jelenne meg a magazin. A görög vállalkozó Magyarországon kereskedelmi rádió indítását és újabb szórakoztató hetilapok megjelentetését is tervezi.

A német Hustler feltámasztásán dolgozik

Jelenleg a német nyelvű Hustler újraindításán dolgozik, mivel annak korábbi kiadója, egy internetes cég, alaptevékenységére koncentrálva felfüggesztette a magazin ottani kiadását.

Gerou szerint esélyes a Németországra szóló Hustler-licenc elnyerésére, hiszen a lapot harmincöt éve útjára indító tulajdonos, az egyesült államokbeli Larry Flynt azt szeretné, hogy az amerikai kontinensen kívül megjelenő Hustler-érdekeltségek ne szerteágazó tulajdonosi körhöz tartozzanak.

A görög szexlapguru szórakoztató hetilapok mellett kereskedelmi rádiót is indítana

A görög nyelvű Penthouse hozta az első milliót

Az első egymillió dollárt Gerou az amerikai Penthouse magazin görögországi bevezetésével kereste meg. A médiavállalkozó tíz évvel ezelőtt - németországi kiadói háttérrel - kereste fel New Yorkban Bos Guccionét és John Evanst, a Penthouse tulajdonosait, akiktől 20 ezer dollárért vásárolta meg a magazin megjelentetésének kiadói jogát.

A dél-európai országban újdonságnak számító havilapot kezdetben 30-40 ezer példányban vásárolták, és már a második-harmadik lapszámtól nyereséget könyvelhetett el a vállalkozás. Három évvel ezelőtt, amikor havonta már 70-80 ezer Penthouse kelt el, Gerou egy görög tévétársaságnak adta el a kiadói jogot.

Gerou 2000-ben megszerezte a Hustler magazin görögországi, valamint közép-európai megjelentetésének licencjogát is. A dél-európai országban már egy éve megjelenő Hustler tartósan 30-40 ezer példányban fogy, a kelet-közép-európai régióban először ez év májusától Romániában került piacra.

Prózai részletek

Az utóbbiakkal együtt meghaladja a harmincat azoknak az újságoknak a száma, amelyeket - kizárólagosan vagy társtulajdonosokkal - a Gerou érdekeltségében lévő kiadók jelentetnek meg. A kiadványok többsége görögországi szórakoztató, illetve életmódmagazin és szaklap. Köztük vannak olyan, a világ sok országában megjelenő lapok, amelyeket a kiadási jog birtokában adnak ki, a többit pedig saját ötletként jelentetik meg.

A kiadócsoport valamennyi lapját az üzletember tulajdonában lévő nyomdában nyomják, amelynek kapacitása naponta 600 ezer újságoldal. Gerou a lapok mellett hetedik éve tulajdonosa a Rock FM rádiónak, amely Athénban és környékén sugározza műsorait. Ennek hallgatottsága az utóbbi években a korábbi egy százalékról átlagosan hatra nőtt, a 18-24 évesek körében pedig eléri a 15 százalékot.