Valér
-2 °C
0 °C

Nyomoznak az Il Ferro ellen

2007.05.02. 11:56
A Budapesti Rendőr-főkapitányság csalás megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendelt el az autóreklámokkal foglalkozó Il Ferro Kft. ügyében. A cég új tulajdonosa szerint az előző vezetők hibái miatt átmenetileg nem tudnak fizetni, de júniusra minden rendben lesz. Ehhez legalább 300 millió forintot kellene előteremteniük.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán elrendelte a nyomozást az autóreklámokkal foglalkozó Il Ferro Kft. ügyében, közölte a rendőrség sajtóügyeletese. Kormos Endre elmondta: a BRFK csalás megalapozott gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

A nyomozásba a rendőrség igazságügyi könyvszakértőt is be fog vonni. A BRFK hivatalból indított vizsgálatot, hogy a nagyjából nyolcezer ügyféllel rendelkező Il Ferro ügyében történt-e bűncselekmény. A beszerzett információk alapján döntöttek most a nyomozás elrendeléséről.

Körmendi Ákost, a társaság tulajdonosát és ügyvezető igazgatóját lapunknak egyelőre nem sikerült elérni. A cég honlapján megadott egyik mobilszámon visszahívást ígértek, amire eddig hiába vártunk.

A tulajdonos-ügyvezető a két héttel ezelőtti sajtótájékoztatóján azt mondta, a társaság az előző cégvezetés hibái miatt került abba a helyzetbe, hogy átmeneti fizetési nehézségei lettek. Cáfolta a csalással, piramisjáték-szervezéssel kapcsolatos vádakat, és azt ígérte, júniusban – a hó eleji kötelező szemlét követően – kifizeti a májusi reklámozásért járó pénzt.

A cég február óta nem fizet az autósoknak, ám erre lehetősége van: a szerződés szerint ugyanis jogosultak három hónapra felfüggeszteni a kifizetéseket. Körmendi szerint ez azzal jár, hogy a futamidő három hónappal hosszabb lesz. Azt, hogy ezt a júniusi 300 milliót honnan teremtik elő, a cégvezető nem közölte, akkor csak annyit mondott: rengeteg céggel tárgyalnak, vannak már szóbeli megállapodásaik és megkötés előtt álló kontraktusok is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!