Lehel
17 °C
27 °C

Végre elindulhat az Eurovegas-beruházás?

2008.07.18. 14:58
Az Eurovegas Hungary Zrt. beadta az építési engedély kérelmét a Hegyeshalom és Bezenye között létesítendő kaszinóvárosra - mondta el Zalán Zsolt, a mosonmagyaróvári önkormányzat építésügyi irodájának vezetője. Az engedélyeztetési eljárás mintegy négy hónapot vesz igénybe, mivel tíz szakhatóság véleményezi a terveket. Az építkezés megkezdéséhez az érintett települések, Bezenye és Hegyeshalom rendezési terveit is módosítani kell.

Az Eurovegas projekt terve már több mint tíz éve fogalmazódott meg. A tulajdonosok a kaszinóváros építéséhez 335 hektár földterületet vásároltak meg, és már többször nekirugaszkodtak, de mindig elakadt az ügy, mert a befektetők az utolsó pillanatban kihátráltak. Most a tulajdonosok - az osztrák Hans Asamer építőanyag-iparos nevével fémjelzett Asamer és Hufnagel csoport - úgy döntöttek, saját beruházásban kezdik el a megvalósítást.

A közelmúltban elnyerték a koncessziót, amely húsz évre szól, de tíz évvel meghosszabbítható. Az engedély öt első kategóriás kaszinó építését és üzemeltetését teszi lehetővé a pénznyerő automaták és a játékasztalok korlátozása nélkül.

Zalán Zsolt tájékoztatása szerint az első ütemben egy 22 szintes, 312 szobás, négycsillagos szállodára és a hozzá tartozó kaszinóra - ahol 1500 automata és 100 játékasztal kap helyet - adták be az engedélyeztetési tervet. A szálloda- és kaszinókomplexum mellé építenek egy 45 ezer négyzetméteres, 2-4 szintes parkolóházat is. Az első ütem, ha elkészül, 5400 vendéget tud fogadni, akiket 1280 alkalmazott szolgál majd ki.