Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bezárt Klapka gyémántboltja

2006.07.04. 08:22
Noha még csak egy éve nyitotta meg, csaknem háromszázmillió forintos beruházással gyémántboltját Klapka György, a vállalkozó máris becsukta az üzletet - írja a Népszabadság. A bolt ugyanis pangott, több milliós havi veszteséggel működött a dráguló nemesfémek és a gyenge forint miatt.

Klapka György egy évvel ezelőtt háromszázmillió forintot költött új gyémántüzletének kialakításába. Ebből majdnem százmillió volt az időzáras páncélszekrény és a a kamerarendszerrel is ellátott biztonsági berendezés. A bolt 200 milliós induló árukészlettel nyitott - idézi Klapkát a Népszabadság.

A gyémántboltban nemcsak gyémántot, hanem briliánstól kezdve a drágaköveken át mindenféle ékkövekkel díszített Amszterdamból, Indiából és Izraelből érkezett ékszereket árultak. Vagyis csak árultak volna, mert az elmúlt hónapokban szinte megszűnt a boltban a forgalom.

Klapka szerint a probléma akkor kezdődött, amikor gyors ütemben kezdett felmenni az arany világpiaci ára. Rövid idő alatt a háromszorosára nőtt annak a nemesfémnek az értéke, amely minden ékszer alapja. Ez a magasba húzta a briliáns és a drágakövek árát is, miközben Klapkának főleg vékony pénztárcájú vevői voltak - írja a Népszabadság. A bolt olykor egyetlen hónap alatt is 5-8 milliós veszteséget termelt.

A vállalkozó arany- és régiségboltját egyelőre nem zárta be, bár a lap szerint ez sem a derűlátását jelzi. Aki tavaly húszezerért tudott venni egy csinos csecsebecsét a feleségének a házassági évfordulóra, az ma ugyanazt negyvenezerért kapja meg - idézi Klapka szavait a Népszabadság. A vállalkozó a közeljövőben nem is vár javulást, mint mondja, az adóemelés és az általános drágulás csak később hozhatja meg a remélt fellendülést.