Gusztáv
3 °C
7 °C

Bezárt Klapka gyémántboltja

2006.07.04. 08:22
Noha még csak egy éve nyitotta meg, csaknem háromszázmillió forintos beruházással gyémántboltját Klapka György, a vállalkozó máris becsukta az üzletet - írja a Népszabadság. A bolt ugyanis pangott, több milliós havi veszteséggel működött a dráguló nemesfémek és a gyenge forint miatt.

Klapka György egy évvel ezelőtt háromszázmillió forintot költött új gyémántüzletének kialakításába. Ebből majdnem százmillió volt az időzáras páncélszekrény és a a kamerarendszerrel is ellátott biztonsági berendezés. A bolt 200 milliós induló árukészlettel nyitott - idézi Klapkát a Népszabadság.

A gyémántboltban nemcsak gyémántot, hanem briliánstól kezdve a drágaköveken át mindenféle ékkövekkel díszített Amszterdamból, Indiából és Izraelből érkezett ékszereket árultak. Vagyis csak árultak volna, mert az elmúlt hónapokban szinte megszűnt a boltban a forgalom.

Klapka szerint a probléma akkor kezdődött, amikor gyors ütemben kezdett felmenni az arany világpiaci ára. Rövid idő alatt a háromszorosára nőtt annak a nemesfémnek az értéke, amely minden ékszer alapja. Ez a magasba húzta a briliáns és a drágakövek árát is, miközben Klapkának főleg vékony pénztárcájú vevői voltak - írja a Népszabadság. A bolt olykor egyetlen hónap alatt is 5-8 milliós veszteséget termelt.

A vállalkozó arany- és régiségboltját egyelőre nem zárta be, bár a lap szerint ez sem a derűlátását jelzi. Aki tavaly húszezerért tudott venni egy csinos csecsebecsét a feleségének a házassági évfordulóra, az ma ugyanazt negyvenezerért kapja meg - idézi Klapka szavait a Népszabadság. A vállalkozó a közeljövőben nem is vár javulást, mint mondja, az adóemelés és az általános drágulás csak később hozhatja meg a remélt fellendülést.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!