Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Gyurcsány tovább magyarázkodna Brüsszelben

2005.11.22. 09:31
"Meg fogom védeni a költségvetést" - jelentette ki napirend előtt a miniszterelnök. Szavai szerint ha kell, Brüsszelben is elmagyarázza, hogy van itt egy ország, amelyik fordítani akar a sorsán, írta a Napi Gazdaság.
"Meg fogom védeni a költségvetést, mert úrrá akarunk lenni az elmúlt húsz év igazságtalanságain, és el akarjuk érni, hogy oda is legyen autópálya, ahová eddig nem volt" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az országgyűlésben napirend előtt.

"A költségvetési vitában, ha kell, vitatkozom a jegybankelnökkel, ha kell, Brüsszelben is elmagyarázom, hogy van itt egy ország, amelyik fordítani akar a sorsán" - mondta Gyurcsány.

A képviselők túlnyomó többségének szavazataival, 339 igennel, 4 nem és 8 tartózkodás mellett az Országgyűlés elfogadta a paksi atomerőmű 2012-ben lejáró üzemidejének meghosszabbításáról szóló határozati javaslatot.

A parlament ezzel tudomásul vette a működés prolongálásáról szóló tájékoztatást. A kormány 170 milliárd forintos beruházással kívánja húsz évvel meghosszabbítani az erőmű működését, ez ellen ugyanakkor magyarországi és osztrák környezetvédelmi szervezetek egyaránt tiltakoztak. A javaslatban szó van arról is, hogy megkezdődhet Bátaapátiban a radioktívhulladék-tároló építésének előkészítése.