Feléled a Luxus Áruház

2006.05.22. 07:45
Több mint kétszázmillió forintot költ a Vörösmarty téri Luxus Áruház korszerűsítésére a Skála-Coop. A bolt felújítása decemberre érhet véget. A szintén a Skála-Coophoz tartozó Corvin áruház jövője viszont még kétséges.

"Az a célunk, hogy visszaadjuk a Luxus régi fényét, ezért a nyár folyamán felújítjuk az áruházat, hogy a karácsony előtti bevásárlási szezonra már az új bérlők használhassák" - mondta el a Világgazdaság kérdésére Kiss István, a Skála-Coop Zrt. vezérigazgatója, hozzáfűzve, hogy a rövidesen megkezdődő munkálatok több mint 200 millió forintba kerülnek a Vörösmarty téren, ugyanakkor a Corvin jövője még korántsem dőlt el. Ez a két áruház jelenleg a Skála csoporton belül a Luxus Ingatlanhasznosító Kft.-hez, illetve a Corvin Ingatlanhasznosító Kft.-hez tartozik.

Az egykori Centrum, majd a Skála áruházlánc legnagyobb egysége minden tekintetben alapos újjáépítésre szorul, ám nem cél, hogy bármi áron eladják, és a Skála-Coop Zrt. azt sem tervezi, hogy átépítik az összesen 18 ezer négyzetméteres épületet. Másfél éve még 3,4 milliárd forintért kínálták ugyan a Corvint, s akkor kétmilliárd forintra becsülték a felújítási költségeket. Vevő azonban az értékesítésre, illetve a közös fejlesztésre tett tavalyi próbálkozások ellenére sem akadt az áruházra, ezért az elmúlt év februárjában előbb az első és a második, azóta pedig a harmadik és a negyedik emeletet is kibérelte az Imperiál Kereskedelmi Kft. tulajdonában lévő Tranzit Outlet ruhabolthálózat.

A bérleti szerződés határozatlan időre szól, és a Skála-Coop Zrt. a következő két-három évre nem is tervezi a helyzet megváltoztatását, hiszen a Corvinból biztos bevétele származik, s a bérbeadással nem romlik az ingatlan állaga. A Tranzit Outlet nem csupán a Corvinban terjeszkedik: a hat fővárosi bolt után a közelmúltban Gödöllőn is megjelent a cég, így a Corvinban bérelt 9 ezer négyzetméterrel együtt összesen 12 ezer négyzetméter kereskedelmi területete van.

A továbbra is közvetlenül a Skála-Coop Zrt.-hez tartozó Skála Metró túlnyomó részét 2010-ig a győri Intertex 2001 Kft. bérli, az alagsorban - akárcsak a Corvin földszintjén - pedig a Kaiser's élelmiszer-áruháza található. A Skála-birodalom egykori zászlóshajóját, a Skála Buda Áruházat pedig tavaly vásárolta meg az ING Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft., de a meglévő bérlők a jövő év januárjáig maradhatnak. A tervek szerint az egész épületet lebontják, és a helyén, valamint a hozzá tartozó jelentős méretű telken egy új bel-budai városrészközpont épül.  • Tippek
  • Lakáshitel