József, Bánk
-7 °C
0 °C

Négy pályázó maradt az M7-es továbbépítésére

2003.08.19. 08:45
A portugál MOTA cég nem rendelkezett kellő referenciával, ezért kiesett az M7-es autópálya továbbépítésére a Nemzeti Autópálya (NA) Rt. által kiírt tender előminősítési pályázatán - tudta meg a Napi Gazdaság. A MOTA az M3-as korábbi építésében vett részt.
A második pályázati fordulóban tehát a Strabag Kft., a Vegyépszer, a Betonút Rt.-Hídépítő, illetve az Egút Rt.-Debmut Rt. vehet részt. Az NA Rt. a négy pályázó közül - a lap információi szerint - szeptemberben választhatja ki a győztest, amely megépítheti a Balatonkeresztúr és Ordacsehi közötti 25,7 kilométeres szakaszt.

Még két nagy beruházás

A nyertes még ősszel hozzáláthat a négy csomópontot és egy tucat hidat magában foglaló rész építéséhez, amelyet 2006. április végéig kell befejezni. Az NA Rt. idén még további két nagy beruházás indítását tervezi: az egyik pályázat a budapesti körgyűrű M5-ös és a 4-es főút közötti szakaszára és a Vecsés-Üllő elkerülő utakra, a másik a M7-esen a Zamárdi és Szárszó közötti 14 kilométeres szakasz építésére vonatkozik.

Terveztetés

Az NA Rt. egyébként a terveztetés terén a márciusban meghirdetettek szerint halad. Legutóbb például azt hozta nyilvánosságra, hogy az M6-os autópálya Dunaújváros-Szekszárd szakaszának engedélyeztetési és kivitelezési tervét a Főmterv Rt. készítheti el, a közbeszerzési pályázaton e cég 2,53 milliárd forintért nyerte el ezt a jogot. (A tenderen az Utiber Kft. és az Unitef '83 Rt. is indult.) Az M56-os autópálya Bóly és az országhatár közötti szakaszának építési és engedélyeztetési tervét pedig az Uvaterv Rt. készítheti el 610 millió forintért. (A tenderen az Utiber Kft. és a Tetthely Kft. indult még.)