Kinga, Kincső
15 °C
31 °C

Viszály a Malév és a Lufthansa között

2003.08.19. 08:50
Vihart kavart a Malév és a Lufthansa között a cégek most induló kampánya, pontosabban az ezeket népszerűsítő kreatív anyag. Nemes Ervin, a Malév kereskedelmi vezérigazgató-helyettese szerint ugyanis a Lufthansa lemásolta a magyar légi közlekedési cég "A Malévval egy tank benzin áráért?" marketing kommunikációs eszközét.
Nemes magát az akciót nem kifogásolja, szabad versenyben ez előadódhat, mondja, de hogy a Lufthansa kreatív ügynöksége arra sem vette a fáradságot, hogy hirdetésben más benzinkutat ábrázoló képet közöljön, mint ami a Malév hirdetésében szerepel, azt nehezményezte.

Nemes etikai kifogását már jelezte is a Lufthansának, s felhívta a figyelmüket, hogy a német cég lépése nem marad következmények nélkül, vagyis jogi lépéseket tervez a Malév vagy a cég kreatív ügynöksége. A Lufthansának nincs hivatalos álláspontja.

Hasonló akciók

A Malév a fapados légitársaságokéhoz hasonló árakon kínál jegyeket egy hónapig Európa és a közel-keleti térség 30 országába - akár egy útirányba is - azoknak, akik augusztus 15. és szeptember 15. között lefoglalják és 48 órán belül kifizetik útjukat. Az egy útra szóló tarifa 14 900 forint, az oda-visza jegyek pedig 29 800 forinttól vásárolhatók meg. Az utazást október 1. és december 15. között kell megkezdeni.

A Lufthansa 2003. szeptember 15-ig repülőtéri illeték nélkül 29 800 forintért kínálja repülőjegyeit Budapestről Amszterdamba, Berlinbe, Bolognába, Brüsszelbe, Koppenhágába, Dublinba, Düsseldorfba, Frankfurtba, Genfbe, Hamburgba, Helsinkibe, Isztambulba, Londonba, Madridba, Milánóba, Münchenbe, Párizsba, Rómába, Stockholmba, Stuttgartba, Velencébe és Zürichbe. A német légitársaság 2003. október 1-je és 2003. december 15-e között közlekedő járatokra kínálja a jegyeket.