Valér
2 °C
8 °C

Tízmillió forintos végkielégítést kapott a volt MÁV-vezér

2006.01.16. 14:14
Három hétig tárgyalt Kóka János gazdasági miniszter a MÁV volt vezérigazgatójával a végkielégítéséről. Sajtóértesülések szerint Mándoki Zoltánnak nyolcvanmilllió járt volna.

A MÁV Rt. vezérigazgatója távozásakor 10 millió forintot kapott végkielégítésként, mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter hétfőn a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában. A végkielégítésről a távozó vezérigazgatóval többször is tárgyalt. Három hét tárgyalás után annak töredékében állapodtak meg, mint amennyi a szerződésben járt volna. Sajtóértesülések szerint, mintegy 80 millió forintos végkielégítés járt volna a vezérigazgatónak.

Pozíciók

A MÁV kommunikációs igazgatóságán az MTI érdeklődésére hétfőn közölték, hogy Mándoki Zoltán vezérigazgató munkaviszonya 2005. október 15-ével megszűnt a társaságnál. A munkáltatója az alapító képviselője, a szaktárca volt. Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter tavaly szeptemberben hívta vissza a MÁV Rt. igazgatóságából Mándoki Zoltán vezérigazgatót. Új vezérigazgatót nem nevezett ki, de Gaál Gyula elnök-vezérigazgatót megerősítette pozíciójában, Heinzinger Istvánt meg általános vezérigazgató-helyettessé nevezte ki.

Tóth Judit, a Gazdasági és Közlekedési minisztérium szóvivője szeptember 23-án úgy nyilatkozott, hogy tárgyalnak a MÁV volt vezérigazgatójának végkielégítéséről, közös megegyezésre törekszenek.

Könnypiac

Kóka János hétfőn kijelentette, hogy a szerződések, amelyeket már ő köt állami vállalatok vezetőivel, a korábbiaktól eltérően a teljesítményt díjazzák. "Sírjon vagy nevessen együtt a tulajdonossal a vezető, ezt vallom több mint tíz éve, amióta vezető vagyok, csak korábban a piacon, most meg az államigazgatásban" - mondta miniszter, majd hozzátette: hiszi azt, hogy a piaci mérési, hatékonysági elveket át kell emelni az igazgatásba.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft