Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Megvan a minibusztender győztese

2006.11.09. 16:06
A Credit-Expo Kft. és az mrp keretében működő szervezet lett a győztese a reptéri minibusztendernek. Utóbbin keresztül a dolgozók 40 százalékban résztulajdonosai lesznek a Minibusz Kft.-nek.

A Budapest Airport a Credit-Expo Kft. és a dolgozók támogatását élvező mrp (munkavállalói résztulajdonosi program) keretében működő szervezet által alakított konzorciumot hirdette ki a minibusztender győztesének. A minibusztenderen második helyen végzett konzorciummal azt követően kezdett a tárgyalásokat a Budapest Airport, hogy a korábban preferált ajánlattevőnek kijelölt Wallis-Nógrád Volán konzorciummal megszakadtak a tárgyalások, és a megállapodás nem jött létre.

Szünetel a szolgáltatás
A minibuszüzletágban dolgozó valamennyi munkavállaló részvételével megtartandó állománygyűlés november 14-én, kedden lesz 10 órától 14 óráig. Emiatt a minibuszszolgáltatás reggel 8 órától délután 3 óráig szünetel. A reptérről az utolsó fuvar reggel nyolckor indul, a városból a reptérre pedig 9 órakor. A szolgáltatás a reptérről és a belvárosból egyaránt délután három órakor indul újra.

A Budapest Airport szakszervezetei és az üzemi tanács képviselői is találkoztak a Credit-Expo Kft. és az mrp képviselőivel, és tárgyalásokat folytattak a munkavállalókat érintő kérdésekről. A tárgyalások sikerrel jártak, így a Budapest Airport és a győztes konzorcium véglegesítette a minibuszüzletág értékesítéséről szóló szerződést. A szerződés szerint az mrp 40 százalékos részesedést szerez a Minibusz Kft.-ben, így a dolgozók résztulajdonosai lesznek a társaságnak.

Az mrp a minibuszüzletágban dolgozók november 14-ei közgyűlését követően alakul meg. Az adásvételre az érdekképviseletekkel és az üzemi tanáccsal történt konzultációkat követően kerül sor. A minibuszüzletág 211 dolgozójára továbbra is érvényes marad a 2008. szeptember 11-ig hatályos kollektív szerződés.