Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Már nem a Tesco benzin a legolcsóbb

2005.11.16. 08:17
Korábban a hipermarketek melletti benzinkutaknál akár tíz forintot is lehetett spórolni literenként, mára ez az árelőny eltűnt.

A pénztárcájukra ügyelő autósoknak érdemes tankolásnál nem korábbi, hanem frissen szerzett árismeretekre támaszkodniuk. A Tesco-kutak árelőnye ugyanis elolvad, és van ahol az olajmulti, a Mol a legolcsóbb. Egyre erőteljesebben terjed ugyanis az a gyakorlat, hogy a korábban kifejezetten olcsónak számító kutak a benzin beszerzési árától függetlenül akár emelik is áraikat.

Néha drágább

Ma mindenesetre már nem igazán reklámozhatnák magukat kirívóan alacsony árakkal a Tesco-lánchoz tartozó benzinkutak. A fővárosban ezek árelőnye több töltőállomáshoz képest is egy forint alá olvadt.

Vidéken azonban már arra is akad példa, hogy a Jet-, sőt a Mol-kútnál is olcsóbban lehet venni a legnagyobb forgalmat generáló 95-ös oktánszámú benzint, mint a közelben lévő Tesco-töltőállomáson. Az árkülönbségek egyébként összességében is számottevően mérséklődtek a korábbi, akár tíz forintot is meghaladó eltéréssel szemben, a négy forint feletti differencia már tulajdonképpen kirívónak számít.

Több helyen tapasztalható az is, hogy a dízel már drágább a 95-ös benzinnél. Más helyütt azonban mintha az árakat kifejezetten úgy alakítanák, hogy a dízel legalább 1-2 forinttal olcsóbb maradjon a legkeresettebb benzintípusnál. Ezek a kutak persze így nem maradhatnak versenyképesek a 95-ös benzin terén, utóbbi ára ezért jellemzően 264 forint körül alakult.