Erzsébet
1 °C
4 °C

Szeptember közepén átadják az M0-s keleti szektorát

2008.08.26. 15:10
Nyolcvan kilométeren lehet közlekedni az M0-s körgyűrűn, miután szeptember közepén átadják a 26,5 kilométeres útszakaszt. Az új rész csatlakozik a Megyeri-hídhoz is.

Várhatóan szeptember közepén adják át a forgalomnak az M5-öst az M3-assal összekötő, Budapestet elkerülő M0-s körgyűrű keleti szektorát, a 26 és fél kilométeres útszakasz műszaki átadása most zajlik, közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Zrt. sajtóreferense. Fazakas Orsolya elmondta, hogy az új útszakasz az Európai Unió Kohéziós Alapjának finanszírozásával 284 millió euróból valósul meg.

A Vecséstől az M3-as autópályáig tartó kétszer két sávos autóút Ecser, Maglód, Pécel, Nagytarcsa, Csömör mellett halad el, és érinti a XVII., a XVI. és a XV. kerületet. Aszfalt helyett betontechnológiával készült a burkolat, ami a nagy forgalomnak is jobban ellenáll, élettartama hosszabb.

Az új útszakaszon a kivitelezők 12 felüljárós csomópontot alakítottak ki és 42 műtárgyat építettek meg. A leghosszabb közülük Pécelnél a Rákos-patakon átívelő 340 méter hosszú felüljáró. Az útszakaszt egyes helyeken természetvédelmi megfontolásból védőkerítéssel vették körül, a lakott települések közelében pedig zajmentesítő falak, illetve zajárnyékoló dombok épültek, és több helyre védőerdőt is telepítettek. Szintén a természet védelmét szolgálja Csömörnél a Caperra-patak forrásánál egy monitoring kút létesítése, amellyel folyamatosan ellenőrzik a patak vízminőségét.

Az M0-s körgyűrűn az átadás után összesen 80 kilométeren lehet közlekedni. Az új útszakasz csatlakozik a szintén átadás előtt álló Megyeri-hídhoz is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?