Szeptember közepén átadják az M0-s keleti szektorát

2008.08.26. 15:10
Nyolcvan kilométeren lehet közlekedni az M0-s körgyűrűn, miután szeptember közepén átadják a 26,5 kilométeres útszakaszt. Az új rész csatlakozik a Megyeri-hídhoz is.

Várhatóan szeptember közepén adják át a forgalomnak az M5-öst az M3-assal összekötő, Budapestet elkerülő M0-s körgyűrű keleti szektorát, a 26 és fél kilométeres útszakasz műszaki átadása most zajlik, közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Zrt. sajtóreferense. Fazakas Orsolya elmondta, hogy az új útszakasz az Európai Unió Kohéziós Alapjának finanszírozásával 284 millió euróból valósul meg.

A Vecséstől az M3-as autópályáig tartó kétszer két sávos autóút Ecser, Maglód, Pécel, Nagytarcsa, Csömör mellett halad el, és érinti a XVII., a XVI. és a XV. kerületet. Aszfalt helyett betontechnológiával készült a burkolat, ami a nagy forgalomnak is jobban ellenáll, élettartama hosszabb.

Az új útszakaszon a kivitelezők 12 felüljárós csomópontot alakítottak ki és 42 műtárgyat építettek meg. A leghosszabb közülük Pécelnél a Rákos-patakon átívelő 340 méter hosszú felüljáró. Az útszakaszt egyes helyeken természetvédelmi megfontolásból védőkerítéssel vették körül, a lakott települések közelében pedig zajmentesítő falak, illetve zajárnyékoló dombok épültek, és több helyre védőerdőt is telepítettek. Szintén a természet védelmét szolgálja Csömörnél a Caperra-patak forrásánál egy monitoring kút létesítése, amellyel folyamatosan ellenőrzik a patak vízminőségét.

Az M0-s körgyűrűn az átadás után összesen 80 kilométeren lehet közlekedni. Az új útszakasz csatlakozik a szintén átadás előtt álló Megyeri-hídhoz is.  • Hírek
  • Csok