Eleonóra
-1 °C
2 °C

Magyarországra jön a Lego

2005.12.21. 17:39
Áttelepíti Svájból, Dániából és Csehországból a Duplo termékek gyártását a Lego. A társaság reméli, hogy az alacsonyabb előállítási költségek lehetővé teszik, hogy végre nyereséges legyen a termékcsalád.

A Lego legkisebbeknek szánt sorozatát, a Duplót 2006 tavaszától Magyarországon készítik. A gyártást a svájci Willisauban található üzemből hozzák át, melyet augusztusban zárt be a társaság.

Sárvár a központban

#alt# A hazai gyártást a szingapúri Flextronics végzi. Ez a cég készítette a Microsoft Xboxot is sárvári és zalaegerszegi üzemeiben, mielőtt a termelést 2002 tavaszán áthelyezték volna Kínába. A sárvári gyár – amely jelenleg 650 dolgozóval, 18 ezer négyzetméteren működik - ebben az üzletben is érintett, a Duplo termékek előállítása itt folyik majd, 11 ezer négyzetméteren.

A gyártást nem csak Svájcból telepítik át, Magyarország lesz a világ Duplo-nagyhatalma. A következő pár hónapban Dániában és Csehországban is leállnak az üzemek, és a teljes Duplo-termelést áttelepítik Magyarországra.

Olcsók vagyunk

„A Duplo-gyártás egy helyre történő összpontosításával le tudjuk rövidíteni a szállítási útvonalainkat, és csökkenteni tudjuk a szállítási időket. Előnyt jelent számunkra a kelet-európában elérhető alacsonyabb gyártási költség, a piaci verseny szempontjából pedig meg tudjuk erősíteni a helyzetünket a Duplo termékcsaládra vonatkozóan, amellyel általában nagyon nehéz volt ésszerű nyereséget elérni” – mondta Niels Duedahl, a gyártásért felelős alelnök.

Hozzátette: – „Nagyon fontos volt a számunkra, hogy megtaláljuk a megfelelő partnert, és a Flextronics nagyon elismert piaci szereplő, amely az iparágban vezető műanyag-feldolgozó képességekkel, összeállítási, csomagolási és elosztókapacitással rendelkezik. Mindez látható a Flextronics más nemzetközi vállalatok számára végzett munkájából is.”

Csehországból sem vonul ki teljesen a Lego, tavasztól ők gyártják a Bionicle termékcsalád dobozait.