Árpád
-2 °C
4 °C

Még nem dőlt el, fizet-e az MTV-nek a biztosító

2006.09.20. 15:56
Az MTV székházának ostroma során 50-60 millió forintos kár keletkezhetett. A kárszemle megvolt, de nem tudni, fizet-e a biztosító. A háborús és terrorcselekmények, valamint tömegmegmozdulások miatt bekövetkezett vagyoni károkat ugyanis kizárják a kockázati körből a biztosítók.

A Magyar Televízió székháza a Generali-Providenciánál volt biztosítva. A biztosító szakértői szerda délután befejezték a kárszemlét, de még nincs információ a kár összegéről, és arról sem, hogy a biztosító vállalja-e azt.

A 100 millió forint feletti kárérték minden bizonnyal túlzott, valószínűbb az 50-60 milliós összeg, de több megsemmisült eszköz (például a vágógépek) értéke még nem ismert - mondta az MTI-nek Flachner Tamás, a Generali-Providencia Biztosító csoportvezetője azt követően, hogy befejezte a szemlét. A szemle azonban nem jelenti azt, hogy a biztosító fizetni fog, igaz, az ellenkezőjét sem zárta ki a szakember. Döntés néhány napon belül várható.

A háborús és terrorcselekmények, valamint a tömegmegmozdulások miatt bekövetkezett vagyoni károkat kizárják a kockázati körből a biztosítók - nyilatkozta az MTI-nek Forgács Zoltán, a Magyar Biztosítók Szövetsége ügyvezetője. Az ilyen cselekmények okozta károkra viszontbiztosítást sem lehet kötni. Az ügyvezető nem zárta ki, hogy bármelyik biztosító egy nagy partnerével szemben felvállaljon olyan kockázatot is, amelyet a tömegbiztosításokban nem alkalmaz.

Az MTI úgy tudja, a Generali és az MTV közötti biztosítási szerződésében - amelyben az épület és a berendezési tárgyak is szerepelnek - szintén van ilyen záradék. Az viszont a biztosító döntési körébe tartozik, hogy ennek ellenére vállalja-e a kárt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?