Jolán
2 °C
4 °C

Ingatlanok luxuskörnyezetben

2006.07.14. 11:33
Továbbra is jó befektetést jelenthetnek az egzotikus üdülőhelyek, tágabb értelemben a feltörekvő országok ingatlanpiaci fejlesztései. A hazánk mellett Marokkóban és Lengyelországban is jelen lévő spanyol Fadesa egy turisztikai és lakónegyed felépítésével folytatja nemzetközi terjeszkedését Mexikó csendes-óceáni partvidékén - írja a Portfolio.hu

A mexikói ingatlanpiac lehetőségeinek alapos elemzésével a Fadesa olyan piacon kezdi meg terjeszkedését, amely hatalmas lehetőséget nyújt az állandó lakóhelyek és az idegenforgalmi komplexumok kialakításának területén.

A kiválasztott üdülőtelep legfőbb vonzereje annak földrajzi elhelyezkedésében rejlik, hiszen közel 170 hektáros területen található egy 2 kilométeres tengerparti strandszakaszon. Az érintetlen partvidék szépsége és a helyi klíma - évi 25 fokos átlaghőmérsékletével - jelentős turisztikai vonzerőnek számít.

A projekt első része annak a mexikói kormány által kidolgozott tervnek, amely 2025-re Cip Nayaritot olyan turisztikai célponttá kívánja fejleszteni, mint a Maya Riviéra a Karib-tenger partján.

A Fadesa összesen 27 millió euró értékű földterületet vásárolt, ahol mintegy 53 ezer nm alapterületű, 640 szobás luxusszálló, valamint közel 1300 ágyas apartmanhálózat és tengerparti klub is épül majd.

A projekt részeként a mexikói Fonatur (Országos Idegenforgalmi Fejlesztési Alap) közreműködésével kiegészítő létesítményekkel ellátott golfpálya és tengervíz-sótalanító egység is létesül.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?