István, Vajk
17 °C
34 °C

Ingatlanok luxuskörnyezetben

2006.07.14. 11:33
Továbbra is jó befektetést jelenthetnek az egzotikus üdülőhelyek, tágabb értelemben a feltörekvő országok ingatlanpiaci fejlesztései. A hazánk mellett Marokkóban és Lengyelországban is jelen lévő spanyol Fadesa egy turisztikai és lakónegyed felépítésével folytatja nemzetközi terjeszkedését Mexikó csendes-óceáni partvidékén - írja a Portfolio.hu

A mexikói ingatlanpiac lehetőségeinek alapos elemzésével a Fadesa olyan piacon kezdi meg terjeszkedését, amely hatalmas lehetőséget nyújt az állandó lakóhelyek és az idegenforgalmi komplexumok kialakításának területén.

A kiválasztott üdülőtelep legfőbb vonzereje annak földrajzi elhelyezkedésében rejlik, hiszen közel 170 hektáros területen található egy 2 kilométeres tengerparti strandszakaszon. Az érintetlen partvidék szépsége és a helyi klíma - évi 25 fokos átlaghőmérsékletével - jelentős turisztikai vonzerőnek számít.

A projekt első része annak a mexikói kormány által kidolgozott tervnek, amely 2025-re Cip Nayaritot olyan turisztikai célponttá kívánja fejleszteni, mint a Maya Riviéra a Karib-tenger partján.

A Fadesa összesen 27 millió euró értékű földterületet vásárolt, ahol mintegy 53 ezer nm alapterületű, 640 szobás luxusszálló, valamint közel 1300 ágyas apartmanhálózat és tengerparti klub is épül majd.

A projekt részeként a mexikói Fonatur (Országos Idegenforgalmi Fejlesztési Alap) közreműködésével kiegészítő létesítményekkel ellátott golfpálya és tengervíz-sótalanító egység is létesül.