Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Házasság részletre, öt év futamidővel

2006.08.21. 15:41
A pénzintézetek egyre érdekesebb kondíciókat kínálnak. A legújabb ajánlat mindössze egy banknál él: immár az ifjú házaspár -vagy éppen házasulandó jegyesek - is eladósodhat. A menyegzői hitelt az Inter-Európa Bank egyik fiókjában lehet igényelni egy rendezvényszervező cégen keresztül.

A megadott esküvőszervező cég, a Smith & Fox honlapján található a hirdetés, miszerint az Inter-Európa Banknál lehetőségünk van álmaink esküvőjének megszervezéséhez kedvezményes hitelhez jutni. Miután a Pénzcentrum munkatársai felhívták az Inter-Európa bankot, és nem tudtak ilyen szolgáltatásról, a rendezvényszervező cégen megadott kontakt irányított a megfelelő bankhoz, a XII. kerületi IEB fiókhoz.

Álmaink násza 16 százalékos THM-mel

Esküvői hitelek közül kétféle létezik: a "Menyegzői hitelkeret" és az "Álmaink Nászünnepe kölcsön". Az első hitel esetében egy olyan, maximum 500 000 forintos folyószámlakerethez juthatunk, amelyet gyorsabb elbírálás mellett kaphatunk meg. Ez nem jelzálogalapú kölcsön, tehát nem kell ingatlanfedezetet biztosítanunk a kölcsön fejében, csupán kereseti igazolással kell bizonyítanunk, hogy vissza tudjuk majd fizetni a kölcsönkapott összeget. A hitelbírálati díjat a pénzintézet elengedi.

A kedvezményes hitel keretében lehetőségünk van arra, hogy a szokásos háromhavi munkabér fedezete helyett kéthaviról szóló igazolást mutassunk be a hagyományos folyószámlahitellel ellentétben. A szerződés egy évre szól, ám ha letelik a meghatározott idő, lehetőségünk van arra, hogy meghosszabbítsuk és tovább törleszthessünk. A hagyományos személyi kölcsönökkel ellentétben nem kötelező munkabérnek érkeznie a számlára, a hitel visszafizetés akár pénztári befizetés alapján is megvalósulhat.

Esküvői kölcsön - akár esküvő után is

Bármelyik fél igényelheti a hiteleket, és feltételként nincs megszabva az sem, hogy az esküvő előtt kell felvenni. A párok utána is megtehetik, de a bank kifejezetten azokat szerette volna kedvezményes hitelajánlattal megajándékozni, akik álommenyegzőt szeretnének tartani. Tehát a kölcsön felvételekor a házassági levelet nem kell bemutatni.

Mindkét adósság esetén lehetőség van arra, hogy forint alap helyett deviza alapon vegyük fel a hitelt. A jelzálog alapú Álmaink Nászünnepe bármelyik kondíciójának választásakor csupán a 30 000 forint plusz áfás értékbecslési díjat kell kifizetnünk, és ellentétben a többi jelzálog alapú hitellel, az ifjú pártól nem kérnek folyósítási jutalékot, és hitelbírálati díj sincs. Ezt a hitelt 1-30 évre lehet igényelni.

Ha álomesküvőnk megvalósításához hárommillió forintnyi Álmaink Nászünnepe kölcsönt vennénk fel ötéves futamidőre, akkor - attól függően, milyen devizában adósodunk el - 60 375 és 72 200 forint között lehet az első, 55 650 és 67 700 forint az utolsó éves futamidő (270 forintos euróval és 175 forintos svájci frankkal számolva). A legmagasabbak a forintkölcsön részletei, legolcsóbban a svájci frankban eladósodók jöhetnek ki.