Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Jön a Media Markt lánya

2004.10.05. 08:30
Buda legforgalmasabb pontján, a Moszkva tér melletti Mammut bevásárlóközpontban nyílik novemberben a Media Markt Saturn Holding első Saturn áruháza. A főleg szórakoztatóelektronikát, valamint CD-ket és DVD-ket forgalmazó új üzlet számára a Mammut Rt. 4500 négyzetméteres áruházat alakított ki a parkolóház egy részéből.
A Magyarországon még bevezetés előtt álló Saturn, valamint a konyhai és a fürdőszobai berendezéseket is forgalmazó Media Markt áruházak közt az a különbség, hogy a Saturn nem a város szélén, hanem belterületen telepszik meg, emellett a szórakoztatásra koncentrál. Az áruházlánc színe nem fekete-piros, hanem kék-narancssárga.

Az anyacég, a Metro AG-hoz tartozó német Media Markt Saturn AG elérkezettnek látta az időt a terjeszkedésre, így tavaly Olaszországban indult el az új lánc, az idén pedig Lengyel- és Magyarország került sorra - mondta el Maurer Andor, a Media Markt Saturn Holding Kft. ügyvezető igazgatója. Lengyelországban október végén nyílik az első Saturn áruház. Az előzetes tervek szerint három éven belül 4-5 Saturn áruház létesül Budapesten, több bevásárlóközponttól kaptak már jó ajánlatot.

A Media Markt áruházak főként városszéli bevásárlóparkokban találhatók. Az egyes áruházak területe 2500-7500 négyzetméter között van. A termékkínálat felöleli a konyhai és a fürdőszobai berendezéseket is. A Saturn hagyományos belvárosi környezetekben, vagy önálló helyszínen, illetve nagy áruházakban, bevásárlóközpontokban van otthon. Az eladóterek három- és tízezer négyzetméter között vannak. Rendhagyó méretű a Saturn Hamburg, amely a maga 16 ezer négyzetméterével a világ legnagyobb műszaki szakáruháza. A kínálat a szórakoztatásra összpontosít.