Edina
-12 °C
-3 °C

2007-ig marad a Budai Skála

2005.09.29. 15:16
Több új bérlővel, Skála Buda Áruház néven folytatja működését a Budai Skála csütörtöktől - mondta Kobza György, a bérlők képviselője az MTI-nek.

Kobza György, aki az egyik bérlő, a KATEX Kft. ügyvezetője is elmondta: a jelenlegi tulajdonossal, a Skála-Coop Rt.-vel kötött megállapodás szerint 2007-ig folyhat a kereskedés ebben a formában. Egyetlen nap bezárás nélkül oldották meg a régi kereskedők és az új bérlők váltását - tette hozzá.

Elmondta: az üzemeltetést az eredeti tulajdonos végzi, de bizonyos dolgokban a bérlők közössége dönt, amelyben megtalálható a Firenze Divatház Kft. és a Skála Metró nagy részét is bérlő Barta Impex Kft., és az INTERTEX 2001 Kft. is. Több korábbi beszállító bérlő lett, és így közvetlenül tudja ajánlani termékeit.

A szolgáltatások is megmaradtak, sőt bővültek az épületben, így működik a Posta, az internet részleg, az ingatlan- és utazási iroda, és egy ételeket is kínáló kávézó. Az épület földszintjén 2700 négyzetméteren változatlan formában és kínálattal dolgozik tovább a szupermarket is.

Az ingatlan hamarosan új tulajdonoshoz, az ING Ingatlanfejlesztő Kft.-hez kerül, a jelenlegi tulajdonossal, a Skála-Coop Rt.-vel tavaly született megállapodás alapján. Baross Pál, a leendő tulajdonos tanácsadója az MTI-nek elmondta az idén decemberben fizetik ki az ingatlan árát, de az áruházat 2007 január 31-én zárják be, s addig az előző tulajdonos adja bérbe az ingatlant.

Az ING tervei szerint ingatlanfejlesztésbe kezd e területen. A tervek várhatóan jövő év március-áprilisára készülnek el. Az előzetes megállapodás szerint a kerület új központját hozzák létre, kereskedelmi egységekkel, lakásokkal, és irodákkal itt - mondta a tanácsadó.

A több épületből álló tömböt egy utca vagy tér köré szerveznék, amely a Móricz Zsigmond körteret, az új metrómegállót, és a piacot kötné össze. A mostani parkoló helyén parkot építenének ki. A beruházás várható összege mintegy 80-100 millió euró. Elképzeléseik szerint mire a metró elindul ez a fejlesztés is elkészül.