Géza
-12 °C
-4 °C

Eltűnik a Skála

2005.01.14. 08:38
A Népszabadság értesülései szerint hamarosan eltûnik a Skála áruházak neve a magyar piacról: a divatház üzleteinek többségét állítólag kínai befektetõk veszik át. A budai áruház épületét eladják, helyén üzletközpontot és lakásokat építenek.
A Népszabadság információi szerint a Skála Divatház Rt. még az idén kivonul a ruházati kiskereskedelemből, helyét kínai kereskedők foglalják el. A Skála a vidéken bérelt hét áruházat, a szintén bérletben lévő újpestit egyszerűen átadja, a saját tulajdonában lévő kispesti üzletházat eladja, a Corvint pedig bérbe adja a befektetőnek.

Lépcsők

A Népszabadság értesülését a Skála Divatház Rt. vezérigazgatója, Kiss István megerősítette. Hozzátette: a két lépcsőben, áprilisra és szeptemberre ütemezett kivonulás egyelőre nem érinti a budai Skálát, a Skála Metrót, a Luxus áruházat és a Campona üzletközpontbeli kereskedelmet sem. A Népszabadság információi szerint az új bérlő a Magyar Jin Wen Kft. lehet, amely átveszi a Skála dolgozóit.

A budai Skála helyére információk szerint a MOM Parkhoz hasonló üzletközpontot és zöld parkokkal dúsított lakónegyedet terveznek - a híres dobozépület és a hatalmas parkoló eltűnik, igaz csak másfél-két év múlva. A meglehetősen hosszú engedélybeszerzési procedúra végéig az áruház valószínűleg tovább üzemel majd.

A Skála-csoport a Centrummal együtt 2001-ben került a német Tengelmanntól a magyar Capital Rt. érdekeltségébe. Első körben az Andrássy úti Párisi Nagyáruházat adták el, majd az Otthon ajtajára tettek lakatot. A jelentős ingatlan vagyont birtokló társaság saját tulajdonú vidéki áruházait is eladta már, miközben tulajdonrészt szerzett a korábban csak bérleményként kezelt műemlék épületben lévő Luxus áruházban. A cégcsoporthoz tartozó, a Marks&Spencer boltokat működtető S-Modell Rt.-t információink szerint egyelőre nem érinti a vállalatcsoport profiltisztítása.