Oszkár
20 °C
29 °C

A Mercedes ingatlanboomot indított be

2008.07.15. 11:14
Az ingatlanok ára egyelőre nem változott Kecskeméten a Mercedes-beruházás bejelentése óta, de több ingatlaniroda tájékoztatása szerint egyértelműen megnőtt a befektetési céllal ingatlant vásárolni szándékozók száma, valamint az oktatásra alkalmas irodák, irodaházak utáni érdeklődés.

Nagy Attila, a City Cartel Országos Ingatlan- és Hiteliroda Hálózat kecskeméti irodájának tulajdonosa és egyben vezetője elmondta: megnőtt a kereslet a Mercedes-beruházás kapcsán az olyan ingatlanok iránt, amelyekben 200-250 fő egyidejű oktatását meg lehet oldani.

Az árakat egyelőre azért nem emelte a beruházás bejelentése, mert az ingatlanok amúgy is túlárazottak Kecskeméten - tette hozzá. A szakember szerint megnőtt a kereslet a befektetési céllal, később bérbe adható ingatlanok iránt.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét alpolgármestere elmondta: intenzív az érdeklődés a különböző szolgáltatók és egyéb befektetők részéről is, akik vállalkozásra alkalmas területet keresnek.

Soltész Szilárd, a Duna House országos ingatlaniroda hálózat kecskeméti franchise-irodájának vezetője szintén úgy látja, hogy az ingatlanok ára nem változott a Mercedes-beruházás bejelentése óta, de az érdeklődés megnőtt. Befektetői csoportok a kecskeméti bérlemények iránt érdeklődnek, valamint lakópark kialakításához keresnek területet.

A Daimler-Benz elnöksége június 18-én jelentette be, hogy Magyarországot, ezen belül Kecskemétet választotta új Mercedes modelljei gyártásának helyszínéül. A gyártás előreláthatóan 2012-ben kezdődik a mintegy 800 millió eurós beruházással épülő, 2 500 főt foglalkoztató üzemben, amely a beszállítói körben további 10 ezer munkahelyet létesít.