Ödön
1 °C
11 °C

Menjenek tankolni! Most!

2007.02.25. 09:18
Nagy valószínűséggel jelentősebb benzináremelés lesz szerdán a hazai kutaknál, a nemzetközi jegyzésárak ugyanis - az olajárak növekedésével párhuzamosan, bár annál nagyobb mértékben - több mint 10 százalékkal emelkedtek az elmúlt héten. A gázolajnál szintén növelés lehet, mértéke azonban a Portfolio.hu szerint szerényebb lesz.

Az irányadó benzinjegyzésárak 10,4 százalékkal emelkedtek, amin érdemi módon nem változtattak a devizaárfolyamok sem, hiszen a forintban számolt változás 10,5 százalék volt. Ennek megfelelően a Mol várhatóan komolyabb mértékű árnövelést eszközöl a szokásos szerdai árváltoztatás során.

A gázolaj esetében a hatás tompítottabb volt, hiszen dollárban 5,1, forintban kifejezve 5,2 százalékkal emelkedtek a jegyzések.

Legutoljára február 7-én változott az üzemanyagok ára, akkor mind a 95-ös benzin, mind a gázolaj ára 5 forinttal emelkedett. Azóta enyhe világpiaci árnövekedés, majd enyhe visszaesés következett be mindkét üzemanyag esetében, amit a hazai kiskereskedelmi árak nem követtek le. A Portfolio.hu szerint a múlt heti jelentős árnövekedés már biztosan árnövelő lépésre sarkallja az olajcégeket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?