Huba
19 °C
33 °C

Menjenek tankolni! Most!

2007.02.25. 09:18
Nagy valószínűséggel jelentősebb benzináremelés lesz szerdán a hazai kutaknál, a nemzetközi jegyzésárak ugyanis - az olajárak növekedésével párhuzamosan, bár annál nagyobb mértékben - több mint 10 százalékkal emelkedtek az elmúlt héten. A gázolajnál szintén növelés lehet, mértéke azonban a Portfolio.hu szerint szerényebb lesz.

Az irányadó benzinjegyzésárak 10,4 százalékkal emelkedtek, amin érdemi módon nem változtattak a devizaárfolyamok sem, hiszen a forintban számolt változás 10,5 százalék volt. Ennek megfelelően a Mol várhatóan komolyabb mértékű árnövelést eszközöl a szokásos szerdai árváltoztatás során.

A gázolaj esetében a hatás tompítottabb volt, hiszen dollárban 5,1, forintban kifejezve 5,2 százalékkal emelkedtek a jegyzések.

Legutoljára február 7-én változott az üzemanyagok ára, akkor mind a 95-ös benzin, mind a gázolaj ára 5 forinttal emelkedett. Azóta enyhe világpiaci árnövekedés, majd enyhe visszaesés következett be mindkét üzemanyag esetében, amit a hazai kiskereskedelmi árak nem követtek le. A Portfolio.hu szerint a múlt heti jelentős árnövekedés már biztosan árnövelő lépésre sarkallja az olajcégeket.