Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Újabb fapados Budapesten

2005.01.11. 08:41
Heti két járattal köti össze márciustól az ír EUjet az angliai Kentet és Budapestet. Szakértők szerint leginkább a magyar fővárosba látogató britek használják majd az új lehetőséget.
Heti két járatot indít Budapestre a kelet-angliai Kentből az ír EUjet diszkont-légitársaság – erősítette meg lapunknak a vállalat egyik képviselője. A 2003-ban alapított vállalat március végétől hétfőn és pénteken közlekedtet egy Fokker 100-as gépet, amelyre 108 utas fér fel. A cég képviselője elmondta, hogy az adókkal és illetékekkel együtt számított legolcsóbb, egyirányú jegy 55 euróba kerül. Az EUjet arra számít, hogy Angliának ebből a részéből is elegendő érdeklődő lesz a budapesti járat iránt, de természetesen tudják, hogy egyre több magyar utas akarja felkeresni a térséget és a repülőtértől ötven mérföldre fekvő Londont.

Beelőznek

Az angliai célpontokra Budapestről induló légitársaságok eddig a Londontól keletre lévő területet nem fedték le, noha ez a vidék is tele van turistalátványosságokkal. Szakértők ugyanakkor úgy vélik, hogy a járatokon utazók többsége brit polgár lesz, akik közül egyre többen keresik fel Budapestet. Az EUjet mostani döntésével megelőzi a nagy vetélytárs Ryanairt, amely most is azon az állásponton van, hogy korai még belépni a közép-európai piacra.

Borsos György, a szlovák SkyEurope marketingvezetője azt mondta: nem tartanak az újabb versenytárstól, mert elég nagy a brit piac. Budapestről nem, ezzel szemben Pozsonyból szándékoznak bővíteni a kínálatot: a nyári menetrendben már Manchesterbe is eljuthatunk a céggel. A SkyEurope nyolcvan százalékos telítettségű londoni járatain az utasok fele magyar, és ez az arány nem nagyon változik a közeljövőben – fűzte hozzá.

A SkyEurope Airlines és az OctopusTravel kötött szállodai szolgáltatások on-line foglalásával kapcsolatban, jelentette be a két cég. A megállapodás értelmében azok az ügyfelek, akik a SkyEurope-nál foglalnak repülőjegyet, akár interneten, akár helyfoglalási központon keresztül, ezentúl kedvezményes szállodai elhelyezést és egyéb szolgáltatásokat - városnézést, reptéri minibuszt - foglalhatnak a jegyük mellé az OctopusTravel-en keresztül.