Jusztina
3 °C
16 °C

Üvegdarabokat találtak IKEA-s heringkonzervekben

2007.05.10. 12:54
Az IKEA visszahívta a 2008. 02. 13-án lejárt marinált heringkonzerveket, mert néhányban nagyobb üvegdarabokat találtak. A vásárlók visszakapják a pénzüket.

Az IKEA bevonja az IKEA Food márkajelzésű marinált heringet, ezért arra kér minden vásárlót, hogy a legközelebbi IKEA áruházba vigye vissza az IKEA Food márkajelzésű, 2008. 02. 13-i szavatossági lejáratú marinált heringet, és az áruházban visszakapja a teljes vételárát.

Az IKEA jelentést kapott két esetről, a marinált heringek üvegében nagyobb üvegdarabokat találtak - áll a társaság közleményében, kiegészítve azzal. hogy eddigi értesülések szerint személyi sérülés nem történt.

Az érintett marinált hering az IKEA áruházak Svéd Finomságok Boltjában kaphatók. A fent jelzett szavatossági lejáratú és márkajelzésű termékeken túl más, az IKEA áruházakban kapható marinált heringet a termékvisszahívás nem érint.

Néhány hónappal ezelőtt már hívott vissza termékeket az IKEA. Februárban a Parodi és Apelsin üvegvázákat vásárlókat kérték meg, hogy vigyék vissza a legközelebbi áruházba, ott természetesen visszafizették a vételárat. A visszahívás oka, hogy az áruházlánc olyan esetekről szerzett tudomást, hogy a Parodi váza alja minden ok nélkül letört.

Akkor hét vásárló szenvedett vágási sérüléseket. Akkor az derült ki, hogy az egyik beszállítótól származó termékekben az anyag belső feszülsége magasabb az előírtnál.