Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Üvegdarabokat találtak IKEA-s heringkonzervekben

2007.05.10. 12:54
Az IKEA visszahívta a 2008. 02. 13-án lejárt marinált heringkonzerveket, mert néhányban nagyobb üvegdarabokat találtak. A vásárlók visszakapják a pénzüket.

Az IKEA bevonja az IKEA Food márkajelzésű marinált heringet, ezért arra kér minden vásárlót, hogy a legközelebbi IKEA áruházba vigye vissza az IKEA Food márkajelzésű, 2008. 02. 13-i szavatossági lejáratú marinált heringet, és az áruházban visszakapja a teljes vételárát.

Az IKEA jelentést kapott két esetről, a marinált heringek üvegében nagyobb üvegdarabokat találtak - áll a társaság közleményében, kiegészítve azzal. hogy eddigi értesülések szerint személyi sérülés nem történt.

Az érintett marinált hering az IKEA áruházak Svéd Finomságok Boltjában kaphatók. A fent jelzett szavatossági lejáratú és márkajelzésű termékeken túl más, az IKEA áruházakban kapható marinált heringet a termékvisszahívás nem érint.

Néhány hónappal ezelőtt már hívott vissza termékeket az IKEA. Februárban a Parodi és Apelsin üvegvázákat vásárlókat kérték meg, hogy vigyék vissza a legközelebbi áruházba, ott természetesen visszafizették a vételárat. A visszahívás oka, hogy az áruházlánc olyan esetekről szerzett tudomást, hogy a Parodi váza alja minden ok nélkül letört.

Akkor hét vásárló szenvedett vágási sérüléseket. Akkor az derült ki, hogy az egyik beszállítótól származó termékekben az anyag belső feszülsége magasabb az előírtnál.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!