Szilvia
5 °C
16 °C

Most tankolj, ha jót akarsz!

2008.04.14. 08:12
Az elmúlt héten tovább nőtt az üzemanyagok világpiaci ára, így szerdán ismét drágulás várható a benzinkutakon. A gázolaj literje 3-5 forinttal kerülhet többe a mostaninál.

Az olajárak ismét jelentős mértékben emelkedtek az elmúlt hét során, ami azonban a gázolaj piacon éreztette csak a hatását. A piaci folyamatok alapján a jövő héten várhatóan ismét emelkedik a gázolaj ára a hazai kutaknál.

A benzin irányadó jegyzésára 2 százalékkal emelkedett az elmúlt hét során. A dollár gyengülése, illetve a forint erősödése azonban ezt a negatív hatást érdemi módon tompította, így a forintban stagnálás mutatkozott. A gázolaj esetében azonban a növekedés igen jelentős, csaknem 9 százalékos volt, ami forintban kifejezve is 4 százalékos drágulást jelent.

A fentiek hatására megítélésünk szerint a hazai kutaknál csak a gázolaj esetében lesz megfigyelhető változás a szokásos szerdai árváltoztatás során, melynek mértéke 3-5 forintos lehet. A benzin és a gázolaj árak közötti különbség mindenesetre biztosan növekedni fog, és a Portfolio.hu nem tartja kizártnak, hogy eléri az eddig még soha nem látott 20 forintot.

A gázolaj literenkénti ára már most is 300 forint fölött van még a legolcsóbb kutakon is. Az újabb áremelések hatására várhatóan 305 forintnál sehol nem tankolhatnak olcsóbban a dízelesek, akik a legdrágább kutakon akár 325 forintot is fizethetnek egy liter üzemanyagért. A benzin ára jelenleg a 283 és a 305 forintos sávban változik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?