Véget ért a Postabank története

2004.11.30. 08:12
A közös társaság rendkívüli közgyűlése elfogadta a vagyonmérlegeket. Az egyesüléssel a hatodik legnagyobb magyar pénzintézet jött létre. A leányvállalatok közötti összeolvadás év végére befejeződik.
Végérvényesen lezárult az Erste Bank és a Postabank fúziója, miután az immár közös társaság rendkívüli közgyűlése elfogadta a jogi egyesülés fordulónapjával - augusztus 31-el - elkészített záró vagyonmérlegeket és vagyonleltárt, valamint az egyesült bank vagyonmérlegét.

Jelentős nyereség

Eszerint a Postabank megszűnésekor 464,862 milliárd forint mérlegfőösszeg mellett 1,8 milliárd forint mérleg szerinti eredményt tudott felmutatni. Az Erste Bank ugyanakkor 529,955 milliárdos mérlegfőösszeg mellett 3,8 milliárdos mérleg szerinti nyereséget könyvelhetett el. Mindezek az adatok alátámasztják Kisbenedek Péter elnök-vezérigazgató azon véleményét, hogy a fúziós év végén is számottevő nyereséggel tudnak majd zárni.

Az egyesült társaságként tovább működő Erste Bank Hungary Rt. saját tőkéje 56,628 milliárd, jegyzett tőkéje 39,4 milliárd forint lett, a társaság 992,955 milliárd forint mérlegfőösszege a hatodik legnagyobb hazai pénzintézetté léptette elő az új társaságot.

A rendkívüli közgyűlést követően a pénzintézet képviselői elmondták: a két bankhoz tartozó leányvállalatok között zajló összeolvadás még folyamatban van, de az év végére ezek is lezáródnak, így az Erste Bank az év végi teljesítményéről már konszolidált beszámolóban is be tud majd számolni.  • Hírek
  • Bankszámla