Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
1 °C
4 °C

Sok a bizonytalanság a magyar fapados körül

2003.11.04. 11:23
Májusban indul a legújabb magyar fapados légitársaság - erősítette meg az Index kérdésére Kázmér Natasa, a Wizz Air kommunikációs igazgatója. A légitársaság több repülőtérrel folytat tárgyalásokat bázisrepülőterek kialakítására.
Wizz Air néven új légitársaság indul 2004. májusban. Az indulás időpontja a kelet-közép európai országok EU csatlakozásával esik egybe. A változó jogszabályi környezet, különösen a légipiac liberalizációja teremt kedvező körülményeket a startra - közölte az Index kérdésére Kázmér Natasa.

Hamarosan döntenek

A Wizz Air 2003. szeptemberében alakult részvénytársaság formájában az Egyesült Királyságban. A társaság Váradi József, a Malév volt vezérigazgatójához köthető. A londoni bejegyzésű cég azóta Magyarországon és Lengyelországban alapított leányvállalatokat. A vállalat a napokban emel tőkét az üzleti terv finanszírozására.

Jelenleg több régióbeli repülőtérrel is folynak a tárgyalások a bázisrepülőterek kialakítása érdekében - áll a társaság Indexhez eljuttatott közleményében. Többel, mert hasonlóan más európai diszkont társaságokhoz, a Wizz Air egyszerre több bázis kialakításával kíván szélesebb utazási lehetőségeket biztosítani a régióban lakók számára. A döntés a közeljövőben születik meg a reptéri díjak és egyéb feltételek függvényében.

Modern flotta üzemeltetésével, a Wizz Air magas színvonalú és megbízható szolgáltatást kíván biztosítani elérhető áron. Tervek szerint a légitársaság már az első évben több milliós utasforgalmat generál a régióban, nagy mértékben hozzájárulva a turizmus és egyben a régió gazdasági fejlődéséhez.