Judit
3 °C
7 °C

Tízmillió dolláros sült krumpli a McDonald's-nál

2002.06.06. 11:16
Tízmillió dolláros kártérítést fizet a McDonald's amerikai gyorsétterem-lánc hindu, vegetáriánus és más csoportoknak, mivel nem tudta kizárni, hogy a sült krumplit állati zsíradékkal készíti.
A megállapodást a McDonald's peren kívül kötötte a jogvédő csoportokkal, emellett a cég bocsánatot kért, amiért a sült krumplit és a rösztit vegetáriánusként reklámozta. A közlemény hatására a New York-i tőzsdén a McDonald's részvényeinek árfolyama 22 centtel 29,28 dollárra esett.

Az amerikai cég néhány nappal korábban a honlapján megjelentetett közleményében még kizárta, hogy fizetne korábbi vendégeinek, akik több közérdekű kereset alapján kártérítési igénnyel léptek fel.

Mégis zsíros a sült krumpli

Az Egyesült Államokban élő hindu vallásúak tavaly indítottak kártérítési pert a McDonald's ellen miután kiderült, hogy a cég sült krumplija nem egészen úgy készül, ahogy azt korábban reklámozták. Az étteremlánc a kilencvenes évek elején óriási reklámkampányban hirdette, hogy ezentúl növényi olajban sütik ki a burgonyát, így a vegetáriánusok is megkóstolhatják a McDonald's sült krumpliját.

Az Index kérdésére a McDonald's magyarországi képviseletén korábban úgy nyilatkoztak: a hazai éttermekben növényi olajat használnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?