Erzsébet
1 °C
4 °C

Üvegcserepeket találtak a Findus zöldségkeverékében

2009.04.06. 17:45
Azután, hogy Svédországban üvegdarabok kerültek elő különböző csirkekészítményekből a múlt hónapban, a hétvégén a magyar piacra is szállító Findus cég termékei is gyanúba keveredtek, ezúttal Finnországban. A Findus nem tervez termékvisszavonást, a cég szerint kizárt, hogy az automatizált gyártásban üveg került volna a zöldségek közé.

Múlt pénteken jelentek meg az első hírek a finn sajtóban, hogy a korábbi svédországi esetekhez hasonlóan Finnországban is találtak olyan készételeket, melyek üvegdarabokat tartalmaztak. Az Aamulehti című napilap számolt be elsőként arról, hogy a közép-finnországi Lapuában egy család péntek este egy tányér zöldség keverékben összesen három, egyenként 3-4 milliméter nagyságú üvegdarabkát talált vacsora közben.

A bejelentés lavinát indított el a finn újságokban, egy szombati lap többek között hírt adott arról, hogy egy férfi egy grillcsirkében harapva fedezett fel egy üvegdarabot, a dél-finnországi Åland tartományban egy húsos pitéből kerültek elő üvegcserepek, hétfőn pedig egy teljes kiőrlésű kenyérben bukkantak üvegdarabokra.

A finn eseteket megelőzően Svédországban több terméket is kivontak a forgalomból hasonló okok miatt. A Lapuában kipattant botrányban érintett cég a nagy múltú skandináv Findus, melynek fagyasztott készételei és zöldségkeverékei a magyar boltok polcain is ott sorakoznak. A cég finn ügyvezető igazgatója, Kai Mäkinen a finn MTV3 tévécsatornának azt nyilatkozta, hogy a szóban forgó termékek a cég egyik svéd gyárából származnak, ahol a gyártás teljes folyamata automatizáltan megy végbe, és teljességgel kizártnak tartja, hogy bármelyik fázisban üveggel érintkezhetnének a termékek. A Findus nem tervezi a fagyasztott áruk visszahívását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?