Buffett: Újabb mentőcsomag kellhet

2009.07.10. 07:27
Az amerikai befektetési guru legutóbbi nyilatkozatában 11 százalékos munkanélküliségről. Azt is mondta, hogy bár a válság szabadeséses fázisa véget ért, második állami mentőcsomagra lehet szükség.

A tőzsdemágusnak is nevezett Warren Buffett egy televíziós interjúban azon véleményének adott hangot, hogy "nem lepődne meg", ha az amerikai munkanélküliségi ráta a csökkenő tendencia beindulása előtt elérné a 11 százalékot. A befektetési guru emellett megpendítette egy második állami mentőcsomag szükségességét.

A Berkshire Hathaway milliárdos alapítója szerint az amerikaiak az elmúlt év utolsó negyedéve okozta sokk után megkezdték a kilábalást. A tavalyi utolsó évvel ellentétben már nem szabadesésben vagyunk, de nem is beszélhetünk a válság végéről - tette hozzá az ABC televízió műsorában.

Buffett, aki Barack Obama támogatója volt az elnökválasztási kampányban, annak ellenére lát esélyt egy újabb állami segítség szükségességére, hogy az Obama-kormány tervei között egyelőre nem szerepel ilyen.

"Jobban jövünk ki ebből, mint ahogy valaha voltunk, Amerika legjobb időszaka áll előttünk, de nem a jövő héten vagy a jövő hónapban" - fejezte ki optimizmusát Buffett.