A régiónk felé terjeszkedhet a BMW

2011.06.24. 15:10
A BMW a korábban tervezettnél lényegesen hamarabb, már 2016-ban elérheti a bűvös 2 millió darabos éves járműértékesítést, írja legfrissebb számában a Manager Magazin. A német autógyártót céljának elérésében elsősorban a következő években piacra kerülő kisautók segíthetik. Ehhez azonban újabb üzemek építésére van szükség, amelyek közül egy a német lap értesülései szerint Kelet-Európában is felépülhet.

A müncheni székhelyű német autógyártó a korábban tervezett 2020-nál lényegesen korábban, akár már 2016-ban elérheti az éves 2 millió darabos értékesítési szintet, tudta meg a Manager Magzin. 2020-ra még nagyratörőbb tervei vannak a vállalatnak, hiszen akkorra - elsősorban az új modellsorozatoknak köszönhetően - akár 2,5-2,6 millió darabos eladás is elképzelhető.

Az igen ambiciózus célok elérésében kulcsszerepet kapnak a BMW új kisautói, áll a konszern új stratégiájában. Ezeket az autókat pedig nyilván le is kell gyártani valahol, a német gyártó több új üzemben is gondolkodik. Többek között egy 250 ezer darabos éves kapacitású autógyár felhúzása is szerepel a tervekben, tudta meg a lap BMW menedzserektől. Az üzem végső helyszíne még nem dőlt el, Kelet-Európában, Mexikóban és az USA déli részén is felépülhet.