Vince, Artúr
5 °C
11 °C

El akarták foglalni a tőzsdét

2012.09.18. 11:33
Száznyolcvankét főt tartóztatott le New York City rendőrsége hétfőn azok közül, akik az Occupy Wall Street nevű antikapitalista mozgalom első születésnapját ünnepelték. A tüntetés ezúttal kevesebb szimpatizánst vonzott, mint májusban.

Több száz felvonuló foglalta el az utcákat hétfőn a manhattani Zuccotti Park környékén, idézi a Bloomberget a Portfolio. Ez az a hely, amely szimbóluma és születési helye tavaly óta a világszerte szimpatizánsokat gyűjtő mozgalomnak. A rendőrség gyalog, motorkerékpárokon és lóháton igyekezett elejét venni a rendbontásnak.

A tüntetők a rendőrség közbeavatkozásának köszönhetően nem érték el egyik céljukat, a tőzsdei piacnyitás megakadályozását. A rendőrség több utcát és legalább egy metróállomást is lezárt a pénzügyi negyed környékén, és összesen 182 főt letartóztatott, többségüket a közlekedési szabályok megsértése miatt.

A mostani több száz tüntetővel ellentétben május 1-jén több tízezren vettek részt az Occupy Wall Street megmozdulásán, ám akkor a New York-i helyszínen jóval kevesebb, 34 tüntetőt vett őrizetbe a rendőrség.