Aliz
6 °C
14 °C

Nagy Kölcsönző figyel téged

2002.02.21. 12:40
Az amerikai fogyasztóvédelmi hatóság ügyfelei kártalanítására kötelezte azt az autókölcsönzőt, amelyik műholdas helymeghatározó rendszer segítségével különdíj megfizetésére kötelezte a gyorshajtó bérlőket.
A New Haven-i Acme Rant-a-Car GPS-t használt, hogy a gyorshajtó ügyfeleket kiszűrje, majd 150 dolláros (42 ezer forint) különdíjat számolt fel minden egyes alkalomért, ha az autó két percnél tovább 79 mérföldes (127 kilométeres) sebességnél gyorsabban hajtott - közölte a CNN. A fogyasztóvédelem most utasította a céget, hogy hagyjon fel ezzel a gyakorlattal, és fizesse vissza a pénzt az érintetteknek.

Nem büntetés, csak elrettentés

A kölcsönző azzal védekezett, hogy a különdíj nem büntetésnek, inkább elrettentésnek szánták, mivel a túlhajtott autók karbantartási költségei magasabbak az átlagnál. A cég azt állítja, csak úgy tudja alacsonyan tartani árait, ha a gyorshajtást megpróbálja megelőzni.

150 dollár 37 cent helyett

"A 150 dollár túl sok, mivel számításaink szerint a gyorshajtás átlagosan 37 centes kárt okoz egy autóban" - közölte James T. Fleming, a fogyasztóvédők képviselője. "Az Amce nem figyelmeztette előre ügyfeleit, ezért összesen huszonhat panasz érkezett hozzánk. A cég eljárása teljesen törvénytelen." - tette hozzá.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?