Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tízmillió dolláros büntetés egy hibás bérelt autó miatt

2002.02.05. 16:42
Közel tízmillió dollárt kell egy arizonai autókölcsönzőnek fizetnie, miután egyik autója halálos balesetet okozott. A kisbusz Firestone abroncsaival korábban is gond volt.
Az APS Rent-a-car-tól 2000 februárjában vett ki egy Chevrolet Astrót egy család Los Angeles-i nyaralásához. Az autó jobb hátsó gumija az úton defektet kapott, és az autó felborult. A balesetben egy hatéves kislány szörnyethalt.

Minden gumit ki kellett volna cserélni

A család ügyvédje szerint a kölcsönző elhallgatta, hogy az autóval korábban is gond volt: akkor a jobb első gumi kapott defektet. A kereket kicserélték, de az ügyvéd szerint az APS-nek minden abroncsot meg kellett volna vizsgálnia, és ki kellett volna cserélnie. Az esküdtszék a felperesnek adott igazat, és 9,6 millió dolláros kártérítést ítélt a családnak - közölte a Yahoo.

A Firestone szerint is a kölcsönző a hibás

Az APS illetékese nem kommentálta a döntést. "Az ítélet nem meglepő, az APS súlyos hibát követett el, nem vette figyelembe a Firestone előírásait" - közölte a gumigyár helyi képviselője. Az Astrón használt abroncs nem ugyanaz a típus, amit a Ford Explorereken lecseréltek.