Tízmillió dolláros büntetés egy hibás bérelt autó miatt

2002.02.05. 16:42
Közel tízmillió dollárt kell egy arizonai autókölcsönzőnek fizetnie, miután egyik autója halálos balesetet okozott. A kisbusz Firestone abroncsaival korábban is gond volt.
Az APS Rent-a-car-tól 2000 februárjában vett ki egy Chevrolet Astrót egy család Los Angeles-i nyaralásához. Az autó jobb hátsó gumija az úton defektet kapott, és az autó felborult. A balesetben egy hatéves kislány szörnyethalt.

Minden gumit ki kellett volna cserélni

A család ügyvédje szerint a kölcsönző elhallgatta, hogy az autóval korábban is gond volt: akkor a jobb első gumi kapott defektet. A kereket kicserélték, de az ügyvéd szerint az APS-nek minden abroncsot meg kellett volna vizsgálnia, és ki kellett volna cserélnie. Az esküdtszék a felperesnek adott igazat, és 9,6 millió dolláros kártérítést ítélt a családnak - közölte a Yahoo.

A Firestone szerint is a kölcsönző a hibás

Az APS illetékese nem kommentálta a döntést. "Az ítélet nem meglepő, az APS súlyos hibát követett el, nem vette figyelembe a Firestone előírásait" - közölte a gumigyár helyi képviselője. Az Astrón használt abroncs nem ugyanaz a típus, amit a Ford Explorereken lecseréltek.  • Tippek
  • Bankszámla