Eleonóra
-1 °C
2 °C

Jeges teára hajt a Coca-Cola

2007.06.26. 14:57
A világ legnagyobb üdítőgyártója, a Coca-Cola a jeges teák piacán is hódítana, ezért lecsap a lehetőségre, és megveszi a Cadbury Schweppes tearészlegét.

Úgy tűnik, már jelentkező is akad a Cadbury Schweppes csoki- és üdítőitalgyártó jeges teát gyártó részlegére. Alig egy héttel az eladási szándék bejelentése után a Coca-Cola jelezte, érdekené a Snapple megvásárlása, hogy bővítse piaci részesedését a jegestea-piacon - tudta meg a Reuters.

Az egyik forrás szerint valószínű, hogy a Coca-Colának lesz valamilyen részesedése a Snapple-ben. A világ legnagyobb üdítőitalgyártónak van még tennivalója az észak-amerikai piacon, mondják piaci elemzők. A cég szóvivője nem kommentálta a értesüléseket.

A Snapple az idei első negyedben a harmadik legnagyobb forgalmat bonyolította az üdítőgyártók közül. Ezzel az eredménnyel a Coca-Cola tearészlegét is megelőzték, pedig abban olyan márkák vannak, mint a Nestea, a Gold Peak és a nemrég megszerzett Fuze, írja a CNN Money.

A Cadbury Schweppes egy hete jelentette be, hogy tejesen átszervezik a céget, és valószínűleg eladják az üdítőitalgyártó részleget. A cég a jövőben csak az édesség-, csoki- és rágógumigyártásra koncentrálna.