Konrád
4 °C
17 °C

Branson átvenné a Concorde-okat

2003.04.11. 11:04
Richard Branson, a Virgin Atlantic Airways elnöke bejelntette, hogy szívesen átvenné a British Airways Concorde-jait. A BA és az Air France szerdán jelentette be, hogy idén végleg leállítják a szuperszonikus gépeket.
Bransont a szerdai bejelentés óta rengetegen (néhányan a British Airways dolgozói közül is) megkeresték, hogy próbálja megmenteni a repülőket. Az üzletember most szeretné elkérni a British Airwaystől a gépek üzemeltetésével és a költségekkel kapcsolatos dokumentumokat, hogy ezek alapján dönthessen.

Egy font a flotta

Branson egy fontot hajlandó adni a gépekért, ugyanis annak idején a brit kormány is ennyiért adta át a repülőket a British Airwaysnek. "A kormány annak idején azt mondta, hogy más légitársaságnak is odaadná a gépeket, ha az tudná azokat üzemeltetni" -mondta a légitársaság elnöke. Branson korábban az Air France-tól próbált Concorde-okat venni.

'Nekünk sikerülhet'

"A Virgin Atlantic hatékonyabban működik a BA-nél, így elképzelhető, hogy mi gazdaságosan tudnánk üzemeltetni a gépeket. Lehet, hogy nem jön össze a dolog, de mindent meg kell próbálnunk, hogy a brit műszaki fejlesztés e jelképét életben tartsuk" - közölte.