Oszkár
20 °C
29 °C

Itt az új repülési feketelista

2008.07.24. 15:46
Az Európai Bizottság csütörtökön elfogadta annak a feketelistának a nyolcadik alkalommal frissített változatát, amely az Európai Unió országaiban biztonsági okokból repülési tilalom alá esõ légitársaságokat tartalmazza. Az új lista a régi helyébe lép, és már elérhetõ a bizottság honlapján.

A frissítés keretében a bizottság teljes mûködési tilalmat rendel el Egyenlítõi-Guinea, Indonézia, a Kirgiz Köztársaság, Libéria, Sierra Leone, Szváziföld és a Kongói Demokratikus Köztársaság (KDK) valamennyi légi fuvarozójára, illetve Gabon esetében a Gabon Airlines és az Afrijet kivételével, amelyek tevékenységét a jelenlegi szintre korlátozza.

Indonéz légitársaságok gépeivel például számos szerencsétlenség történt az elmúlt években. A bizottság elismerte Indonézia azon erõfeszítéseit, hogy biztonságosabbá tegyék a légi közlekedést, de hozzátette, hogy ez még mindig nem elegendõ, így az ország fenn marad a feketelistán – írja a Wall Street Journal.

Az indonéz légiközlekedés hatalmas növekedésnek indult nagyjából egy évtizede, de a növekedés a biztonság kárára történt. Az EU tavaly nyáron tiltotta meg, hogy uniós országokba landoljanak a légitársaságok gépei.