Jenő
-3 °C
6 °C

Csökkent az Intel nyeresége

2002.01.16. 14:30
Az Intel Corp. negyedik negyedévi nyeresége a tavalyi 2,19 milliárdról 77 százalékkal, 504 millió dollárra zuhant. A cég vezetői 2002-re sem várnak rózsás eredményeket.
Az Intel bevétele húsz százalékkal esett: 8,7 milliárdról 6,98 milliárd dollárra. A mostani a cég történetének legnagyobb nyereségzuhanása - írja a Washington Post.

Ez a negyedév sem lesz jobb

Craig Barrett vezérigazgató szerint a bizonytalan gazdasági és politikai helyzet miatt valószínűleg az idei forgalom sem lesz túl nagy. A vezérigazgató úgy véli, az első negyedévben enyhén nőnek vagy kicsit visszaesnek az eladások az előző negyedévhez képest: a forgalom 6,4 és 7 milliárd között lesz.

A részvények ára is esett

Wall Street-i elemzők ugyanakkor reménykeltőnek tartják, hogy a cég korábban még ennél is rosszabb eredményre (6,7 milliárd dolláros bevételre) számított, de a karácsonyi PC-eladások a vártnál nagyobb mértékben javított a számokon. Ennek ellenére a cég papírjainak árfolyama 16 centtel, 34,68 dollárra süllyedt, majd az eredmények közzétételét követően a folytatódó elektronikus kereskedésben 34,3 dollárra esett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?