Ödön
1 °C
11 °C

Ian McMillan, a rendőrségi költő

2002.01.29. 10:27
A poéta, Ian McMillan egyelőre ideiglenesen, hat hétig erősíti a humberside-i rendőrség sorait, de azt a nap minden percében, ugyanis afféle "bentlakásos" státusba vették fel.
A rendőrségi költő feladata, hogy munkásságával javítsa a lakosság fejében a rendőrségről élő képet, és terjessze a kultúrát az állományban.

Ian McMillan munkaköri leírásában szerepel, hogy elkísérje a rendőröket járőrözésre - elsősorban Hull város központjába -, de velük tart a helyi focimeccsekre is.

Jambikus lejtésű jelentések

Éber művész-szemmel kell figyelnie a kapitányság mindennapi életét. Élményeit pedig versekbe kell foglalnia. Emellett javítania kell a rendőrők íráskészségén - feltehetően a jelentések megfogalmazásában.

A költő reméli, hogy közzéteheti majd rendőrségi verseinek gyűjteményét.

A fociklub és a vasúttársaság koszorús költője

McMillan egyébként szolgált már - ugyancsak "bentlakásos" - fociköltőként a közeli Barnsley Futball Clubnál, továbbá vállalati poétaként a Northern Spirit vasúttársaságnál - jelentette az AP.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?