Auguszta
-7 °C
0 °C

Megveszi a Mars a Wrigleyt

2008.04.28. 12:17
Egyesülhet két édességipari nagyhatalom, a Wall Street Journal értesülései szerint ugyanis a Mars Inc. és Warren Buffett cége, a Berkshire Hathaway közösen tehet ajánlatot a Wrigley-re. A rágógumióriás több mint 22 milliárd dollárért kelhet el és a tranzakciót a mai napon jelenthetik be a vállalatok.

A Wall Street Journal meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy információi szerint a két édességipari óriás, a rágóiról híres Wrigley Jr. Co. és a csokoládégyártó Mars Inc. egyesülhet, miután a híresztelések szerint a Mars és Warren Buffett cége, a Berkshire Hathaway közösen tehet ajánlatot a társaságra.

A tranzakció értéke elérheti a 22 milliárd dollárt és várhatóan a mai napon kerül jelentik be, a vállalatok szóvivői nem kívánták kommentálni a spekulkációkat. A Wirgley piaci kapitalizációja 17,3 milliárd dollár körüli jelenleg, ennél a feltételezett ajánlati ár mintegy 27 százalékkal magasabb.

Warren Buffett cége a híresztelések szerint a finanszírozásban nyújthat segítséget a Mars Inc. számára, amelyért cserébe részesedést szerez a Wrigley-ben. A Mars árbevétel szerint a világ legnagyobb csokoládégyártója, piaci részesedése jelenleg globálisan 15 százalék. A Mars célja a felvásárlással a globális terjeszkedés és a Wrigley azért jelent jó célpontot, mert bevételeinek többsége az Egyesült Államokon kívülről származik.

Az elmúlt évek folyamán a Wrigley folyamatosan bővítette termékkínálatát, 2005-ben megvásárolta a Kraft Foods édességipari üzletágát, a közelmúltban pedig egy orosz csokoládégyártót akvirált.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!